Otkrili je Fuad Muzurović i Mirsad Fazlagić

Na ulazu u FIS otkrivena spomen ploča povodom 75. rođendana FK Sarajevo

Sport24.10.21, 14:18h

Na ulazu u FIS otkrivena spomen ploča povodom 75. rođendana FK Sarajevo
Spomen ploču su otkrili vetarani kluba Fuad Muzurović i Mirsad Fazlagić, koji su izrazili zadovoljstvo što FK Sarajevo piše najljepšu historiju sporta, te izrazili nadu da će biti i dalje najbolji klub u BiH

 

Na zgradi Fiskulturnog doma u Sarajevu a danas je otkrivena spomen ploča u povodu 75. rođendana Fudbalskog kluba Sarajevo.

 

Spomen ploču su otkrili vetarani kluba Fuad Muzurović i Mirsad Fazlagić, koji su  izrazili zadovoljstvo što FK Sarajevo piše najljepšu historiju sporta, te izrazili nadu da će biti i dalje najbolji klub u BiH. 

 

Na današnji dan 1946. godine je došlo do spajanja Omladinskog sportskog društva "Sloboda" i Radničkog sportskog društva "Udarnik" u novo društvo koje je tada dobilo zvanično ime Sportsko društvo "Torpedo". U mjesecima poslije, "Torpedo" je na prijedlog glavnog urednika "Oslobođenja" Mirka Ostojića promijenilo ime u FK Sarajevo, koje traje do danas.

 

Općina Centar, JU Centar za sport i rekreaciju i FK Sarajevo, a na inicijativu navijača UNFKS, realizirali su postavljanje ploče na zgradi FIS-a, čime će, kako je rečeno, ovjekovječiti da je upravo ovdje u zgradi Fiskulturnog doma u Sarajevu započela priča "Diva" koji je obradovao svoje navijače velikim brojem trofeja i uspjeha, a iz kojeg su potekli neki od najboljih sportista ikada koje su Sarajevo i država BiH imali.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!