Angažovao tim advokata

Oglasio se gradonačelnik Prijedora: Sve je montaža! Mojoj tek porođenoj supruzi priređuju ovakve stvari...

Front06.10.21, 12:32h

Oglasio se gradonačelnik Prijedora: Sve je montaža! Mojoj tek porođenoj supruzi priređuju ovakve stvari...
Pavlović kaže da je angažovao tim advokata iz Banjaluke sa kojima se konsultovao i da će neko morati da odgovara za „progon koji su mu priredili raznoraznim dječijim igricama i fotomotnažama, spinovima, montiranim viber prepiskama i svime što su radili"

 

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović oglasio se povodom fotografija koje su se pojavile u javnosti, a koje su najblaže rečeno bizarne. Pavlović kaže da su viber prepiske i slike montirane i da je angažovao advokate povodom cijelog slučaja, prenosi Mondo.


Na društvenim mrežama i u nekoliko medija objavljene su fotografije Pavlovića kako konzumira tablete ili u kompromitujućim pozama u toaletu.


Prijedorska Gradska uprava ili gradonačelnikov kabinet se prethodnih nekoliko dana nisu oglašavali, a juče se u medijima pojavilo jedno saopštenje, čija autentičnost je upitna, saznajemo iz Gradske uprave Prijedor.


Pavlović je sinoć dao intervju televiziji „Kozarski Vjesnik“ gdje je pričao o rezultatima rada Gradske uprave, a zatim komentarisao i aferu sa fotografijama o kojoj bruji Prijedor, ali i Banjaluka.


„Najteže mi je o tome pričati. Ovo što se dešava na društvenim mrežama više nije politika. Ovo je nešto što ja nisam zabilježio ni u svojoj karijeri ni u životu. Svi smo vidjeli kakva je bila protekla kampanja: bila je teška, bilo je raznih udaraca, raznih 'sličica' i svega ostalog, ali niko nikome nije dirao pororodicu.“


Pavlović kaže da je angažovao tim advokata iz Banjaluke sa kojima se konsultovao i da će neko morati da odgovara za „progon koji su mu priredili raznoraznim dječijim igricama i fotomotnažama, spinovima, montiranim viber prepiskama i svime što su radili“.


„Proganjanje je počelo prije desetak ili 15 dana kada su počeli da mi spominju oca i majku. Moje sestre za koje znamo ko su i šta su. Jedna od njih je ugledna doktorica u Banjaluci i to mogu svi da potvrde. Moju suprugu, koja je završila državni Pravni fakultet, suprugu koja se porodila prije 30-ak dana i koja je je još uvijek u babinama – da joj priređuju ovakve stvari, zaista sam razočaran i ne mogu da vjerujem da se ovo dešava u našem gradu. Sve će proći i sve ću podnijeti, ali moj obraz, karakter i porodicu ne dam i neću dozvoliti da mi diraju,“ poručio je gradonačelnik Prijedora.


Kaže da je izložen udarima raznoraznih ljudi, "blogera, portala" i da je to nešto što "prevazilazi i granicu poštovanja i dobrog ukusa."


„Rekao sam, najteže mi pada kada mi diraju porodicu. Ja sam javna ličnost i mogu podnijeti štošta, ali kada mi dirate porodicu onda sam tu najosjetljviji. Ne znam da li je iko od političara ovo dočekao u svom životu. Da li misle da me psihički unište, da ne mogu da radim ovo što radim, ne znam, ali to je cilj.“


Poručio je Prijedorčanima da oni znaju ko je i kakav je i da ne dozvole ljudima koji žele da se domognu vlasti da naruše ono što je zajedno građeno.


„Mnogi pate zato što su izgubili vlast i što ne mogu da imaju više od 30 ili 50 lajkova na društvenim mrežama, pate što nemaju pet ili deset komentara, pate da ne bude otkriveno ono što je rađeno u prethodnom periodu. Očigledno da ću morati početi iznositi šta se radilo u ovoj Gradskoj upravi,“ rekao je Pavlović i otpužio prethodnu vlast za punjenje džepova tajkuna.


Nije htio da spominje imena onih za koje smatra da „stoje iza svega“, ali je najavio tužbe.


Predsjednica GO SDS u Prijedoru Maja Dragojević Stojić napisala je da je Pavlovićeva ostavka jedini ispravan čin ukoliko su autentične "fotografije rastrojstva", koje su objavljene.


„Obavljati javnu funkciju zahtjeva lični integritet i odgovornost u javnom nastupu. Niti imam namjeru, niti želim da se bavim bilo čijim privatnim životom, ali ono što trenutno potresa naš grad ide daleko preko toga. Politika je ozbiljna stvar koja uređuje živote građana. Upravo zbog toga moramo voditi računa ko predstavlja građane i ko zastupa njihove interese,“ poručila je Maja Dragojević-Stojić.


Predsjedništvo Gradskog odbora DNS-a Prijedor saopštilo je da je zaprepašteno sadržajem fotografija gradonačelnika koje su se pojavile u javnosti i koje su uznemirile stanovnike Prijedora i regije „koje ne priliče prvom čovjeku Grada, gradonačelniku svih građana.“


„Ne ulazeći u privatnost gospodina Pavlovića i njegovog ponašanja kao privatnog lica, Predsjedništvo GO DNS-a Prijedor smatra da lice koje obavlja poslove gradonačelnika i koji je javna ličnost, čovjek koji predstavlja i zastupa Grad ne može sebi dopustiti ponašanje nad kojim se zgražava cjelokupna javnost. Ukoliko se pokaže kao tačno, onda je to jedinstven primjer u javnom životu ovakvog u najmanju ruku skandaloznog ponašanja i ne ostavlja prostora da lice sa ovakvim ponašanjem nastavi voditi grad Prijedor,“ kažu u DNS.


Naveli su da gradonačelnik iz moralnih razloga donese odluku najbolju za sve, a to je neopoziva ostavka.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 23

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još