Na Trgu krajine 2. oktobra

Opozicija u RS-u pozvala građane na proteste 'za slobodnu RS i Banjaluku': Stop šizogenom ponašanju moćnika!

Front27.09.21, 13:31h

Opozicija u RS-u pozvala građane na proteste 'za slobodnu RS i Banjaluku': Stop šizogenom ponašanju moćnika!
Predsjednik SDS-a Mirko Šarović kazao je da očekuje veliko prisustvo građana na protestima kada će ukazati na sve ono što je izazvalo revolt, ne samo u opozicionim strankama, nego i u javnosti uopće

 

Opozicione stranke u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska najavili su proteste za 2. oktobar na Trgu Krajine u Banjoj Luci naglašavajući da će to biti prvi od serije protesta na kojem će zatražiti "slobodnu RS i Banjaluku".

 

Pozvali u građane da im se pridruže kazavši kako trebaju reći "stop šizogenom nekontroliranom ponašanju moćnika koji hoće da unište BN televiziju", prenosi N1.

 

Proteste organiziraju Srpska demokratska stranka (SDS), Partija demokratskog progresa (PDP), Demokratski narodni savez (DNS), Socijalistička partija (SP) i pokret Pravda i red - Nebojša Vukanović.

 

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović kazao je da očekuje veliko prisustvo građana na protestima kada će ukazati na sve ono što je izazvalo revolt, ne samo u opozicionim strankama, nego i u javnosti uopće.

 

- Nećemo se zaustaviti na jednom protestu, to je dug proces. Iznijet ćemo jasne zahtjeve prema vlastima u narednim danima - dodao je Šarović.

 

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović kazao je kako će "jasno poslati zahtjev za slobodnu RS u slobodnoj Banjoj Luci".

 

- Reći ćemo dosta gušenju medijskih sloboda, stop režimu, stop tiraniji. Hoćemo normalno, demokratsko, slobodno društvo u kojem jednaka pravila važe za sve. Da nema privatnih režimskih akata koji mogu da rade šta hoće - istaknuo je.

 

Nebojša Vukanović podsjetio je da su prije pandemije koronavirusa održali niz protesta u raznim mjestima u Republici Srpskoj, te istakao da bi, da nije bilo pandemije, rezultat lokalnih izbora bio drugačiji.

 

- Krajnje vrijeme je da narod reagira na šizogeno, nekontrolirano ponašanje moćnika koji hoće da unište najgledaniju televiziju i ostave prostora za nova četiri kanala koja osnivaju - rekao je Vukanović.

 

(FENA/Foto: Arhiv/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!