BH. ATLETIČAR U BORBI ZA MEDALJU

Tuka nakon plasmana u finale: Bila je to 'grupa smrti', no pripremio sam se... Išao sam na sve ili ništa, bez kalkulacija!

Sport01.08.21, 21:45h

Tuka nakon plasmana u finale: Bila je to 'grupa smrti', no pripremio sam se... Išao sam na sve ili ništa, bez kalkulacija!
Pripremio sam se, tako da od samog početka ništa nisam prepuštao slučaju, išao sam na sve ili ništa, bez kalkulacija. Želio sam biti među prva dva i da prođem direktno u historijsko finale - kazao je Tuka, koji će u srijedu imati priliku da Bosni i Hercegovini donese prvu olimpijsku medalju

 


Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka nije krio sreću zbog plasmana u finale utrke na 800 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju.


Nekoliko sati nakon utrke u obraćanju bh. medijima istakao je da ulazak u finale poklanja svim Bosancima i Hercegovcima, sa kojima želi da podijeli svaki trenutak sreće.


- Zaista je teško naći riječi da opišem trenutno stanje. Ovu priliku želim da iskoristim da zahvalim svima na podršci. Zaista sam presretan što sam odveo svoju zemlju u finale Olimpijskih igara. To je poseban, neopisiv osjećaj sreće i zadovoljstva - izjavio je najbolji bh. sportista.


Znao je, kako kaže, da ga očekuje izuzetno težak posao u finalu, s obzirom na to da je nastupao u najtežoj grupi.


- Svi su tu grupu naznali "grupom smrti", bilo je jakih imena i dobrih takmičara, brzih ljudi. No, pripremio sam se, tako da od samog početka ništa nisam prepuštao slučaju, išao sam na sve ili ništa, bez kalkulacija. Želio sam biti među prva dva i da prođem direktno u historijsko finale - kazao je Tuka, koji će u srijedu imati priliku da Bosni i Hercegovini donese prvu olimpijsku medalju.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!