nakon što je ostao bez medalje u tokiju

Britanski novinar osuo paljbu po Đokoviću: 'Razbijao je rekete, ludovao, razočarao svoju zemlju, sramotno za navodnog prvaka...'

Sport01.08.21, 10:47h

Britanski novinar osuo paljbu po Đokoviću: 'Razbijao je rekete, ludovao, razočarao svoju zemlju, sramotno za navodnog prvaka...'
Piers Morgan, poznati britanski novinar, razočaran je Đokovićevim nastupom u Tokiju

 

Novak Đoković nije uspio osvojiti medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Najbolji teniser svijeta je prvo u borbi za bronzu poražen od Španca Pabla Carreña Buste 6:4, 6:7(6), 6:3, a potom je predao i meč u mješovitim parovima u kojem je trebao u borbu za bronzu nastupiti u paru s Ninom Stojanović.

 

Piers Morgan, poznati britanski novinar, razočaran je Đokovićevim nastupom u Tokiju.

 

Razbijao je rekete, prigovarao i ludovao, uz sve to se povukao iz meča parova i to je koštalo njegovu saigračicu medalje. Razočarao je svoje saigrače, svoje navijače i svoju zemlju. Sramotne ludorije navodnog prvaka – napisao je Morgan koji je pisao za The Sun, Daily Mirror, CNN i Daily Mail.

 

Podsjetimo, Đoković je stigao u Tokio približiti se Golden Slamu, osvajanju četiri Grand Slama i Olimpijskih igara u istoj godini. Ranije ove godine je bio najbolji na Australian Openu, Roland Garrosu i Wimbledonu.

 

U Tokiju je bio sjajan do sredine drugog seta protiv Nijemca Alexandera Zvereva, ali je tada doživio neobjašnjiv pad u igri.

 

(Hayat, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još