'Nekonstruktivne izjave i radnje'

Brisel poručio političarima u RS: Bojkot i blokada institucija BiH su neprihvatljivi!

Front29.07.21, 14:40h

Brisel poručio političarima u RS: Bojkot i blokada institucija BiH su neprihvatljivi!
EU poziva političke predstavnike da se uzdrže od nekonstruktivnih izjava i radnji koje mogu uticati na funkcioniranje političkih i pravosudnih institucija u cijeloj Bosni i Hercegovini. Prijetnje bojkotom ili blokadom su neprihvatljive, izjavio je jedan evropski portparol Radiju Slobodna Evropa

 

Zvaničnici Evropske unije upozoravaju da je neprihvatljiva blokada institucija Bosne i Hercegovine, koji su predstavnici bh. entiteta Republika Srpska započeli nakon što je visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH nametnuo zakon kojim se zabranjuje i krivično kažnjava negiranje genocida.

 

Dobro funkcionisanje institucija je ključno za napredak u reformama EU i osiguranje napretka zemlje ka punopravnom članstvu, naglašavaju iz Brisela.

 

- EU poziva političke predstavnike da se uzdrže od nekonstruktivnih izjava i radnji koje mogu uticati na funkcioniranje političkih i pravosudnih institucija u cijeloj Bosni i Hercegovini. Prijetnje bojkotom ili blokadom su neprihvatljive - izjavio je jedan evropski portparol Radiju Slobodna Evropa.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još