Rekli da neće učestvovati u radu državnih institucija

Bojkot nije dugo trajao: Prvo Dodik, a onda i direktor SIPA-e i zamjenik ministra sigurnosti prekršili dogovor

Front29.07.21, 09:12h

Bojkot nije dugo trajao: Prvo Dodik, a onda i direktor SIPA-e i zamjenik ministra sigurnosti prekršili dogovor
Nakon Dodika isto su učinili i direktor SIPA-e Darko Ćulum i zamjenik ministra sigurnosti BiH Nedeljko Jović

 

Srpski predstavnici u Republici Srpskoj već su počeli sa kršenjem zajedničkog dogovora o neučestvovanju u radu državnih institucija BiH. Prvi je počeo lider SNSD-a Milorad Dodik time što je potvrdio dolazak na sastanak sa novim visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom.

 

Nakon Dodika isto su učinili i direktor SIPA-e Darko Ćulum i zamjenik ministra sigurnosti BiH Nedeljko Jović.

 

- Oni su jučer (prekjuče, op. prir.) prisustovali događaju u organizaciji Ministarstva sigurnosti BiH u Zvorniku čime su srpski predstavnici prekršili dogovor o neučestovanju u radu institucija BiH - istakao je Miladin Stanić, šef Кluba poslanika SDS.

 

Stanić ističe kako se to desilo samo nakon nepuna 24 sata otkako je izrazio sumnju da li se može vjerovati SNSD-u da neće prekršiti dogovor lidera političkih partija u RS-u te da su svojim djelovanjem pokazali da su njegove sumnje bile opravdane.

 

Da Milorad Dodik nije prekršio samo dio dogovora koji se odnosi na neučestvovanje u radu državnih institucija, nego je i nastavio sa "stranačkom kampanjom" potpisivanja peticije čiji je cilj "skrivanje Dodika iza naroda", mišljenja je Stanić.

 

Da stvar bude gora, ističe Stanić, aktivisti SNSD-a primoravaju zaposlene u javnoj upravi da potpišu peticiju.

 

- Tokom jučerašnjeg dana u Poštama Republike Srpske je organizovano potpisivanje uz insistiranje da svi zaposleni moraju da potpišu. Takva je situacija i u drugim organima uprave. SNSD svjesno krši dogovor sa sastanka lidera političkih partija da se djeluje insititucionalno kako građani ne bi bili uvučeni u probleme - pojasnio je Stanić.

 

Posebna zabrinutost raste zbog bojazni šta bi SNSD, pod krinkom peticije, mogao uzeti od građana RS-a.

 

Šef Кluba poslanika SDS je izrazio posebnu bojazan šta može biti sa ličnim podacima koje SNSD, pod krinkom peticija, uzima od građana Republike Srpske.

 

- Imali smo u Derventi situaciju da su zloupotrebljeni lični podaci građana koji su donijeli pobjedu SNSD-ovom Miloradu Simiću. Opravdno je i ovdje očekivati da će SNSD zloupotrijebiti lične podatke za svoju ličnu korist - zaključio je Stanić.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 69

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još