Takmiči se 31 skakač

U Mostaru počeli 455. tradicionalni visinski skokovi sa Starog mosta

Sport25.07.21, 17:04h

U Mostaru počeli 455. tradicionalni visinski skokovi sa Starog mosta
Iz Organizacijskog odbora skokova sa Starog mosta navode da sudjeluje 31 skakač, koje će bodriti više od tisuću gostujućih i domaćih navijača

 

U Mostaru se počeli tradicionalni 455. visinski skokovi sa Starog mosta, koji su okupili brojne skakače iz cijele BiH ali i Crne Gore, Slovenije i Srbije.

 

Iz Organizacijskog odbora skokova sa Starog mosta navode da sudjeluje 31 skakač, koje će bodriti više od tisuću gostujućih i domaćih navijača.

 

Skokovi se izvode u dvije kategorije: na noge i na glavu (lasta). U skokovima na noge poželjno je da skakač prilikom ulaska u vodu napravi što manji pljusak (štrâp) dok je u skokovima na glavu obrnuto.

 

U žiriju ovogodišnjih skokova su: Haris Džemat, Haris Škoro, Samir Zukanović, Branko Bogičević i Alica Jakirović.

 

Skokovi sa Starog mosta u Mostaru tradicionalno su natjecanje u skokovima u vodu koje se organizira svake godine krajem jula.

 

Skokovi datiraju iz vremena gradnje samog mosta, ali prvi skok zabilježen je 1664. godine. Formalno natjecanje ustanovljeno je 1968. i otad se održava svakog ljeta.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!