IRFAN ČENGIĆ O GOSTIMA IZ CRNE GORE

Draginja Vuksanović je dokazani prijatelj BiH, Dritanu Abazoviću bolje je da šuti!

Front10.07.21, 18:44h

Draginja Vuksanović je dokazani prijatelj BiH, Dritanu Abazoviću bolje je da šuti!
Abazović bi trebao znati da smo mi u BiH nažalost na to prinuđeni zbog ustavnog uređenja, a on je imao izbor i izabrao negatore za svoje partnere. Iz poštovanja bi kao gost trebao šutjeti na tu temu - ističe Čengić

 

Danas je, povodom dolaska poslanice u Skupštini Crne Gore Draginje Vuksanović u Gradsku upravu Sarajeva, vrlo zanimljivu objavu na Facebooku imao Irfan Čengić iz SDP-a BiH.


Post objavljujemo u cijelosti:

 

- Ugodan sastanak sa Draginjom Vuksanović, poslanicom u Skupštini Crne Gore, koja je dokazani prijatelj Bosne i Hercegovine uvijek kada je to potrebno.

 

Zahvaljujem se poslanici Vuksanović što se u BiH ponaša kao dobronamjeran gost, za razliku od potpredsjednika Vlade CG koji kao gost dijeli lekcije bh. političarima o koaliranju sa negatorima genocida.

 

Abazović bi trebao znati da smo mi u BiH nažalost na to prinuđeni zbog ustavnog uređenja, a on je imao izbor i izabrao negatore za svoje partnere. Iz poštovanja bi kao gost trebao šutjeti na tu temu.

 

Značaj izgradnje društva na građanskim, multietničkim, naprednim i evropskim vrijednostima, jer samo takve države mogu biti udoban dom za sve svoje stanovnike. Suočavanje sa prošlošću i sprječavanje rasta nacionalističkih i ekstremističkih ideologija je jedan od najbitnijih preduslova za tako nešto i zbog toga je i posjeta delegacije SDP Crne Gore organizovana u vrijeme sjećanja na srebreničke žrtve.

 

Nema izgradnje uspješnog i pravednog društva sa snagama koje vuku natrag u devedesete i to mora biti jasno svima i u Crnoj Gori i u Bosni i Hercegovini - poručio je Čengić u FB postu.

 

 

 

 

 

(DEPO Portal/ak)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 27

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još