NAČELNIK IM OBEĆAO SVU POMOĆ

Biznismeni iz Kuvajta zainteresovani za ulaganja u Sarajevo, a posebno 'bacili oko' na ovaj dio grada...

Biznis Klub06.07.21, 17:27h

Biznismeni iz Kuvajta zainteresovani za ulaganja u Sarajevo, a posebno 'bacili oko' na ovaj dio grada...
Kuvajtski investitori koji posluju u BiH ističu da su investitori iz Kuvajta veoma zainteresovani za ulaganja u cijelu Bosnu i Hercegovinu

 

 

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić razgovarao je danas sa predsjednikom Kuvajtskog poslovnog vijeća Nasserom Alshaijom i njihovim članovima Ahmadom Alhasanom, Faisalom Mustafom Alijem, Baderom Almehtebom i njihovim advokatom Huseinom Topčagićem.

 


Sastanku su prisustvovali i pomoćnica načelnika za lokalni razvoj i poslove mjesnih zajednica Selma Velić, pomoćnik načelnika za investicije i komunalne poslove Adis Hadžović, pomoćnica načelnika za imovinsko-pravne, geodetske poslove, katastar i stambene poslove Adela Plakalo i pomoćnica načelnika za opću upravu i inspekcijske poslove Alija Švraka, piše BiznisInfo.


Kuvajtski investitori koji posluju u BiH ističu da su investitori iz Kuvajta veoma zainteresovani za ulaganja u Bosnu i Hercegovinu, a posebno u općinu Stari Grad.


Interesovalo ih je koje su mogućnosti ulaganja u ovoj starogradskoj općini s obzirom da su svjesni činjenice nadležnosti različitih nivoa vlasti u BiH.


Načelnik Hadžibajrić pojasnio im je nadležnosti općine, u kojem smjeru su moguća ulaganja i koji su sve projekti u toku na području općine Stari Grad.


„Mi nemamo industrijsku zonu niti smo je ikada imali. Investiranje je jedino moguće kroz privatnu individualnu gradnju, stambeno-poslovne zgrade i hotele“, istakao je Hadžibajrić.


Kazao im je kako je svjestan da je dosta njihovih kolega posljednjih godina izvarano od strane privatnih lica, te da im on stoji na raspolaganju kod bilo koje provjere kupovine zemljišta.


„Kada želite nešto da kupite, ja sam vam na raspolaganju da sa nadležnim službama provjerimo o čemu se radi. Ako se radi o zemljištu, provjerit ćemo šta je sve moguće tu graditi. Znači iz prve ruke ćete dobiti odgovor. Bilo je dosta naivnih ljudi koji su izvarani i to zaista nije uredu“, riječi su Hadžibajrića.


Kazao im je kako Općina Stari Grad poseban akcenat daje i ulaže u infrastrukturu i da su trenutno u toku dva velika projekta i to: rekonstrukcija Apelovog puta i ulice Hamdije Kreševljakovića. Pored toga u ovoj godini planirana je i izgradnja stambene zgrade koja je namjenjena za smještaj djece bez roditelja. Biti će to četvrta zgrada koju će Općina Stari Grad sagraditi za najugroženije kategorije stanovništva, čime će im riješiti jedno od najvažnijih životnih pitanja, a to je krov nad glavom.


Predsjednik Kuvajtskog poslovnog vijeća Nasser Alshaiji kazao je kako je za njih investitore općina Stari Grad veoma interesantna i važna.


„Općina Stari Grad ima izuzetan potencijal za dalji rast i razvoj s obzirom da je ovdje srce Bosne i Hercegovine. Zahvaljujem se na svim informacijama i savjetima i svakako ćemo uspostaviti veze u narednom periodu za moguću realizaciju nekih od projekata“, riječi su Alshaija.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 45

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još