BIO NA KOLJENIMA, A ONDA...

Đoković je nakon 0:2 otišao u svlačionicu, vratio se i šokirao Grka: 'Ne znam šta se dogodilo, šta je tamo radio?!'

Sport14.06.21, 15:08h

Đoković je nakon 0:2 otišao u svlačionicu, vratio se i šokirao Grka: 'Ne znam šta se dogodilo, šta je tamo radio?!'
- Djelovao mi je fizički, po tome kako je primjećivao što će se dogoditi i po tome kako se kretao, kao mnogo svježiji, mnogo bolji nego prije. Ne znam... Osjetio sam kao da je odjednom mogao čitati moju igru bolje - rekao je Grk nakon meča

 

 


Nevjerojatni Novak Đoković osvojio je Roland Garros nakon što je s 3:2 u setovima pobijedio Grka Stefanosa Tsitsipasa. U setovima je bilo 6:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:4.

 


Đoković je spektakularnim preokretom slavio svoj 19. Grand Slam naslov, drugi na Roland Garrosu.


Grčki tenisač je imao 2:0 u setovima i Novaka na koljenima, ali nije izdržao. Na presici nakon meča požalio se da se tijek meča promijenio nakon što je pri vodstvu 2:0 za Grka Đoković uzeo pauzu za WC. Nakon što se vratio, Đoković je počeo igrati onako kako samo on zna i pomeo je Tsitsipasa s terena, prenosi Index.hr.


- Otišao je s terena kada je gubio 2:0 i ne znam što se tamo dogodilo, ali se odjednom vratio kao drugi igrač. Ne znam. Igrao je stvarno dobro od tada, više mi nije davao prostora. Djelovao mi je fizički, po tome kako je primjećivao što će se dogoditi i po tome kako se kretao, kao mnogo svježiji, mnogo bolji nego prije. Ne znam... Osjetio sam kao da je odjednom mogao čitati moju igru bolje. To je bilo dobro za njega, naravno - kazao je Grk pa dodao:


- Odjednom sam i ja ispao iz ritma. Ne znam zašto. Bilo je to veoma čudno. Jednostavno sam se osjetio hladnim. Izvan meča. Bilo je teško vratiti ritam. Izgubio sam svoju igru, volio bih razumjeti zbog čega se to dogodilo. Imao sam sjajnu šansu.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 29

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još