VIDEO/ U velikom stilu

Italijani dominantnom pobjedom otvorili Euro: Potop Turske, Italija slavila 3:0!

Sport11.06.21, 22:57h

Italijani dominantnom pobjedom otvorili Euro: Potop Turske, Italija slavila 3:0!
Nogometna reprezentacija Italije pobijedila je Tursku na otvaranju Evropskog prvenstva rezultatom 3:0 i tako na najbolji mogući način otvorila prvu fazu smotre najboljih evropskih selekcija

 


Rimski Stadio Olimpico udomaćio je prvu utakmicu Europsko prvenstva, a u njoj je domaća Italija slavila protiv Turske te tako s tri boda otvorila natjecanje.

 

Prvi pogodak na susretu zabio je Merih Demiral koji je u 53. minuti pospremio loptu u svoju mrežu, a drugi pogodak je pao u 67. minuti i djelo je Cira Immobilea.

 

Italija je bolje otvorila utakmicu pa je već u drugoj minuti došla do prilike. Berardi je s krila ubacio u sredinu prema Immobileu, ali lopta nije stigla do napadača Torina. Pogodila je vanjski dio mreže.

 

U prvih 20 minuta gledali smo dobar pritisak Italije, ali osim poluprilike iz druge minute pred golom Turske nije se dogodilo ništa konkretno. Ipak, to je i dalje bilo više od onoga što su napraviti Turci, a to je bilo doslovno ništa.

 

Prvu i jedinu veliku priliku u prvom dijelu vidjeli smo u 22. minuti susreta. Nakon kornera je glavom prijetio Giorgio Chiellini, ali je turski golman Cakir bio spreman na njegov udarac pa je uspio ispod grede izvući sjajno plasiranu loptu.
 

Nakon 35 minuta čekanja, Turci su dočekali priliku za kontrapad. U dva dodavanja su donijeli loptu do Buraka Yilmaza, a on je centrirao prema Ozanu Tufanu u kaznenom prostoru. Donnarumma je dobro ispratio akciju pa je uspio boksati loptu prije nego je došla do Tufana i prekinuti napad Turske. To je bilo sve od Turaka u prvom dijelu.

 

Do kraja prvog dijela vidjeli smo još samo trenutak u kojem su se igrači Italije bunili da im nije dosuđen kazneni udarac nakon igranja rukom Zekija Celika. Tiha VAR provjera je odrađena i donesena je odluka da nije bilo elemenata za najstrožu kaznu pa je poluvrijeme završeno rezultatom 0:0.

 

Italija je u istom tempu nastavila u drugom dijelu, a to joj se ubrzo i isplatilo. Ponovno je Italija izgradila sjajan napad koji je završio centaršutom Domenica Berardija. Razlika je bila što ovoga puta obrana Turske nije uspjela izbaciti loptu već je Merih Demiral zabio autogol.

 

Vrlo brzo stigao je i drugi pogodak. Nakon udarca Spinazolle s ruba kaznenog prostora kojeg je obranio Cakir, lopta je došla do Immobilea koji takve prilike ne propušta. Talijanski napadač povisio je na 2:0.

 

Talijani su nastavili dominirati, a onda su u 79. minuti došli i do trećeg pogotka. Vratar Turske Cakir loše je ispucao loptu i predao ju u noge Talijanima na desnoj strani tereni. Igrači Italije u nekoliko dodavanja prebrojali su obranu Turske i došlo do druge strane na kojoj je sam bio Lorenzo Insigne koji je lijepo pogodio u suprotni kut za 3:0. To je bio i konačan rezultat.

 

 

 

 

(Index.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!