Abdulah Skaka nakon svega

Da sam se kandidirao za gradonačelnika, dobio bih dvotrećinsku većinu... Bio bih pet puta bolji premijer od Konakovića!

Front26.03.21, 20:14h

Da sam se kandidirao za gradonačelnika, dobio bih dvotrećinsku većinu... Bio bih pet puta bolji premijer od Konakovića!
Skaka ističe i da je kao gradonačelnik Sarajeva često bio neopravdano optuživan: Ako se išta dokaže, povući ću se sa svih funkcija. Smatram da sam vodio Sarajevo najodgovornije!

 

 


Odlazeći gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka gostovao je danas u emisiji Dan uživo na N1, gdje je komentarisao i zbivanja u Gradskom vijeću oko izbora gradonačelnika Sarajeva.

 


- Da sam je kandidirao za gradonačelnika, dobio bih dvotrećinsku većinu - rekao je Skaka.


Na pitanje zašto to nije učinio, odgovorio je:


- Zato što nisam želio ponovo biti gradonačalnik Sarajeva!


Prokomentarisao je najavu podnošenja krvične prijave protv njega od strane predsjednika Naroda i Pravde Elmedina Konakovića nakon posljednjih dešavanja u Gradskom vijeću:


- Ja sam uputio vijećnicima niz čestitki na izboru u Gradsko vijeće. Da li smatrate da je to za krivične prijave? Četvorka je na silu organizovala sjednicu Gradskog vijeća. Međutim, mi smo mogli dovesti do toga da se ne održi, ali je SDA stranka legalista i kazali smo da treba biti održana. Konakoviću je pola političar, pola krivična prijava. Krajnje je vrijeme da počne raditi ozbiljan posao i da prestane praviti zabavu za javnost. Vlada KS također ništa ne radi, “Facebook vlada”. Četvorka ima komotnu većinu u Gradskom vijeću Sarajeva, sve je moglo davno biti završeno.


A na pitanje da li ima ambicija biti premijer Kantona Sarajevo, kaže:


- Sigurno bih bio najbolji. Dobar je premijer bio i Denis Zvizdić. Bio bih pet puta bolji premijer od Konakovića. Radio bih, ali bih imao manje spektakularnih priča od njega.


Skaka ističe i da je kao gradonačelnik Sarajeva često bio neopravdano optuživan, te smatra:


- Ako se išta dokaže, povući ću se sa svih funkcija. Smatram da sam vodio Sarajevo najodgovornije!


Više možete čitati ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 115

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još