mediji više nemaju pristup

Hitna odluka nakon svjedočenja Sebije Izetbegović: Sud BiH ukinuo online praćenje ročišta, kažu - tehnika je dotrajala!

Hronika26.03.21, 17:24h

Hitna odluka nakon svjedočenja Sebije Izetbegović: Sud BiH ukinuo online praćenje ročišta, kažu - tehnika je dotrajala!
Zanimljivo je i da su se online mogla pratiti samo ročišta koja se održavaju u velikoj sali, a upravo u njoj se odvija suđenje u aferi “Respiratori”, što javnost najviše i zanima

 

 

Tek što je uvedena, već je ukinuta... Sud Bosne i Hercegovine je prije nekoliko sedmica, usljed pogoršanje epidemiološke situacije, uveo online praćenje suđenja za medije, ali je ta usluga ishitreno ukinuta.
 

Danas je iz Suda BiH stigla obavijest u kojoj se ova odluka obrazlaže navodno tehničkim razlozima i dotrajalom opremom.


“Sud Bosne i Hercegovine obustavlja pružanje audio-vizuelnog prenosa suđenja iz tehničkih razloga (stara i dotrajala oprema, preopterećenost sistema, softverske greške koje zahtijevaju obiman angažman prilikom svakog prenosa). Blagovremeno ćemo informisati o promjenama”, navodi se u obavještanju koje je upućeno medijima.


Inače, na ovu opciju Sud se odlučio kako bi novinari suđenje mogli da prate online, upravo zbog nemogućnsti da borave unutar sala, zbog ograničenog broja osoba.


Zanimljivo je i da su se online mogla pratiti samo ročišta koja se održavaju u velikoj sali, a upravo u njoj se odvija suđenje u aferi “Respiratori”, što javnost najviše i zanima.


Na posljednjem ročištu svjedočila je Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a i to kao svjedok odbrane, pri čemu je odgovarala na pitanja o okolnostima nabavke 100 respiratora.


Njeno svjedočenje izazvalo je ogromnu pažnju javnosti, a kako je teklo ispitivanje možete se podsjetiti ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 32

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još