VELIKA POBJEDA BIH

Sjajni 'Zmajevi' savladali Austriju, ostali u igri za plasman na Evropsko prvenstvo

Sport14.03.21, 18:37h

Sjajni 'Zmajevi' savladali Austriju, ostali u igri za plasman na Evropsko prvenstvo
Rukometaši BiH sjajnom igrom privodili su meč kraju, a prednost je rasla do +7

 

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Bugojnu pobijedila selekciju Austrije sa 27:21 (11:10) u 4. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj.


Bh. rukometaši zabilježili su važnu pobjedu u kvalifikacijama kojom su ostali u igri za plasman na EP.   


Izabranici selektora Ivice Obrvana, koji je debitovao na klupi našeg tima, sjajno su otvorili susret. U  prvih deset minuta igre imali su visoku prednost 5:1, ali su gosti u nastavku znatno popravili igru u odbrani, preokrenuli rezultat i poveli sa 9:7. Golovima Perića i Haseljića poravnali smo rezultat, a nakon novog vodstva Austijanaca golovima Prce i Haseljića prvo poluvrijeme ipak smo riješili sa minimalnom prednosti 11:10.


Drugi dio susreta bh. rukometaši otvorili su bez oscilacija u igri. Sjajnom odbranom, predvođenom golmanom Burćem, i efikasnim napadom u potpunosti su preuzeli dominaciju, koju su na kraju pretvorili u ubjediljvu pobjedu od šest golova.


U bh. timu najefikasniji su bili Perić sa pet, te Prce i Vranješ sa po četiri gola, dok je Austrijance predvodio Weber sa sedam golova.


U preostala dva meča kvalifikacija reprezentacija BiH 29. aprila dočekuje Njemačku u Bugojnu, a tri dana kasnije gostuje u Grazu protiv Austrije.


Tabela Druge grupe:


1. Njemačka                   4    4    0     0    130:92    8
2. Bosna i Hercegovina    4     2   0     2      90:89    4
3. Estonija                      4     1   0     3     94:108   2
4. Austrija                      4      1   0     4     99:12    2 

 

(FENA//ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!