VIDEO/ U CENTRALI SDA

Iznenadni sastanak u Sarajevu: O čemu su večeras razgovarali Izetbegović i Čović? Jesu li se dogovorili?!

Front10.03.21, 21:37h

Iznenadni sastanak u Sarajevu: O čemu su večeras razgovarali Izetbegović i Čović? Jesu li se dogovorili?!
Zadržali se tri sata, dvije grupe radile paralelno...

 

 


Delegacije Stranke demokratske akcije (SDA) i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) razgovarale su večeras u Sarajevu o izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.


Sastanak stranačkih delegacija održan je u Centralni SDA, a predvodili su ih Bakir Izetbegović i Dragan Čović.


Razgovori o Izbornom zakonu se nastavljaju, kao i o formiranju federalne vlasti. Konkretnih dogovora večeras nije bilo, niti se očekivalo da će ih biti, prenosi Faktor.


Evropska komisija je u Mišljenju (Avis) pred Bosnu i Hercegovinu stavila 14 prioritetnih uvjeta koje mora ispuniti naša zemlja prije početka pregovora o članstvu. O ispunjavanju tih uvjeta je, također, bilo riječi večeras na sastanku. Stranke su već ranije saopćile da će na svakom od pitanja - Izborni zakon, formiranje vlasti, kao i uvjeti Evropske komisije, raditi stranački timovi.


- Večeras se ništa posebno nije desilo, odnosno nije dogovoreno, ali zadržali smo se tri sata. Dvije grupe su radile paralelno, pojasnio je Izetbegović.


Više u priloženom video snimku obraćanja medijima...

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 50

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još