nakon saobraćajne nesreće

Prikaz noge Tigera Woodsa ne sluti na dobro, hirurg ne može tvrditi da će opet moći igrati golf

Sport24.02.21, 20:45h

Prikaz noge Tigera Woodsa ne sluti na dobro, hirurg ne može tvrditi da će opet moći igrati golf
Kako je rekao hirurg, Woods ima usitnjene otvorene prijelome obje potkoljenične kosti – tibije i fibule, zbog čega su se raspršile na više dijelova i zalijepile se za tkivo

 

Legendarni golfer Tiger Woods se oporavlja od teške saobraćajne nesreće koju je doživio u utorak u Kaliforniji. Stradale su mu noge, a operativne zahvate izveo je hirurg Anish Mahayan.

 

Kako je rekao hirurg, Woods ima usitnjene otvorene prijelome obje potkoljenične kosti – tibije i fibule, zbog čega su se raspršile na više dijelova i zalijepile se za tkivo.

 

Osim toga, Woods je imao i dodatne povrede kostiju stopala i članka koje su stabilizovane šarafima i iglama. Sam Mahayan nije mogao potvrditi da će se Woods vratiti igranju golfa, a kako je otrkrio prilikom operacije morao je siječi i membrane mišića kako bi olakšao spadanje otoka.

 

(Avaz, DEPO PORTAL/rm)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još