savladala jennifer brady

Naomi Osaka pobjednica Australian Open, ponovila uspjeh iz 2019. godine

Sport20.02.21, 11:13h

Naomi Osaka pobjednica Australian Open, ponovila uspjeh iz 2019. godine
Japanka je prvi set u svoju korist riješila zahvaljujući breaku koji je napravila u desetom gemu, pa je poslije 43 minute igre povela s 1:0 u setovima

 

Japanska teniserka Naomi Osaka pobjednica je prvog ovosezonskog Grand Slama. Do druge titule na Australian Openu trenutno trećeplasirana igrača sa WTA liste stigla je nakon što je s 2:0 (6:4, 6:3) u setovima savladala Amerikanku Jennifer Brady.

 

Osaka je učetvrtom gemu prvog seta uspjela oduzeti servis 24. igračici svijeta, no Amerikanka je već u narednoj igri uzvratila na identičan način.

 

Japanka je prvi set u svoju korist riješila zahvaljujući breaku koji je napravila u desetom gemu, pa je poslije 43 minute igre povela s 1:0 u setovima.

 

U nastavku meča igra Amerikanke se u potpunosti raspala, a Osaka je zahvaljujući dva napravljena breaka uvezala osvojena gema i tako povela s 4:0. Ovu prednost Brady nije uspjela nadoknaditi u nastavku drugog seta, iako je u petom gemu uspjela oduzeti servis svojoj protivnici i zatim smanjila na 4:2.

 

Ipak, Osaka je na kraju pobjedom 6:3 stigla do konačnog trijumfa s 2:0 u setovima, za šta joj je ukupno bilo dovoljno sat i 19 minuta.

 

Za Japanku je ovo bila druga titula u Melbourneu (prvu je osvojila 2019. godine), a ukupno četvrti Grand Slam naslov.

 

Pobjeda u Melbourneu Osaki je osim novih 1300 bodova na WTA listi donijela i zaradu od 2,75 miliona australskih dolara.

 

(Faktor, DEPO PORTAL/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!