Izabran nasljednik

Bilal Šuman više nije selektor rukometnih Zmajeva, evo ko je došao na njegovo mjesto

Sport17.02.21, 19:15h

Bilal Šuman više nije selektor rukometnih Zmajeva, evo ko je došao na njegovo mjesto
Šuman je smijenjen zbog slabih rezultata, ali i činjenica da nema EHF "Master Coach" licencu

 

Na današnjoj sjednici Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine odlučeno je da Bilal Šuman više nije selektor muške "A" reprezentacije.

 

- Šuman će dobiti neku funkciju u Savezu, saznaje se iz RSBiH.

 

Navodno, Šuman je smijenjen zbog slabih rezultata, ali i činjenica da nema EHF "Master Coach" licencu.

 

Također, saznaje se da je iskusni hrvatski rukometni stručnjak Ivica Obrvan novi selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine

 

Bivši selektor selekcije Makedonije na selektorskoj funkciji naslijedit će Bilala Šumana koji je smijenjen sa te pozicije na današnjoj sjednici Upravnog odbora RSBiH.

 

Ivica Obrvan rođen je 1966. godine u Metković, gdje je i počela njegova rukometna karijera. Osim tima iz rodnog grada igrao je i za Badel Zagreb u periodu između 1988. i 1996. godine, da bi se potom vratio u Metković, gdje je igrao do 2001. godine.

 

Trenersku karijeru počeo je takođe u Metkoviću, gdje je prvobitno imao ulogu trenera-igrača, a zatim je radio u Medveščaku, Gorenju i Zagrebu.

 

Kao selektor predvodio je rukometnu reprezentaciju Makedonije, a u periodu od 2014. do 2018. trenirao je i francuski Chambery.

 

Kao trener može se pohvaliti titulom pobjednika EHF Cupa (2000.), dok je godinu dana poslije igrao finale. S slovenskim Gorenje Velenjem je osvojio šampionsku titulu u sezoni 2008/2009, dok je 2009. osvojio Superkup.

 

Kao trener Zagreba osvojio je dvije titule i dva Kupa Hrvatske (2010/2011 i 2011/2012).

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!