Iznenađenje

Nadal vodio sa 2:0 protiv Tsitsipasa pa šokantno ispao sa Australian Opena

Sport17.02.21, 16:16h

Nadal vodio sa 2:0 protiv Tsitsipasa pa šokantno ispao sa Australian Opena
Još u utorak polufinale su izborili branitelj naslova i prvi tenisač svijeta Srbin Novak Đoković te ruski kvalifikant Aslan Karacev

 

Pobjedom grčkog tenisača Stefanosa Tsitsipasa nad Španjolcem Rafaelom Nadalom 3-6, 2-6, 7-6 (4), 6-4, 7-5 kompletirano je četvrtfinale tenisača na prvom Grand Slamu sezone Australian Openu.

 

Tsitsipasa je do pobjede došao nakon što je gubio 2:0 u setovima, a takav poraz Nadal je na nekom od Grand Slam turniru doživio tek drugi put u karijeri. Prvi put to mu se dogodilo 2015. godine kada je ispustio prednost 2:0 protiv Fabia Fogninia na US Openu.

 

Protivnik Tsitsipasu u polufinalu bit će četvrti nositelj Danil Medvedev, koji je u ruskom dvoboju bio bolji od Andreja Rubljova 7-5, 6-3, 6-2.

 

Još u utorak polufinale su izborili branitelj naslova i prvi tenisač svijeta Srbin Novak Đoković te ruski kvalifikant Aslan Karacev.

 

Kod tenisačica polufinale su u srijedu izborile Čehinja Karolina Muchova i Amerikanka Jennifer Brady. Muchova je do svog prvog Grand Slam polufinala stigla pobjedom protiv prve nositeljice Ashleigh Barty 1-6, 6-3, 6-2, dok je Brady u četvrtfinalu nadigrala sunarodnjakinju Jessicu Pegulu 4-6, 6-2, 6-1.

 

U utorak su do polufinala stigle Amerikanka Serena Williams te Japanka Naomi Osaka.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!