FOTO I VIDEO/ Novi resort na Jahorini na 30.000 kvadrata

Iz apartmana pravo na stazu: Luksuz po uzoru na svjetska skijališta - 'Snježna dolina' gradi se iznad Sarajeva

Biznis Klub16.02.21, 17:52h

Da li ste ikada poželjeli da se iz (vlastitog) apartmana spustite pravo na skijašku stazu? Novi apartmanski kompleks na olimpijskoj ljepotici iznad Sarajeva, Jahorini, uz brojne druge mogućnosti - nudi i ovaj ugođaj

 

 

U Olimpijskom centru Jahorina danas je i zvanično predstavljen luksuzni kompleks Snježna dolina Resort, koji će biti napravljen po najnovijim i najmodernijim standardima po uzoru na odmarališta na najboljim svjetskim skijalištima.

 

snjezna-dolina-press

 

Resort teritorijalno pripada opštini Trnovo i smješten je u naselju Obućina Bare. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1595 m, okružen gustim zimzelenim rastinjem, a udaljen je 29 km od srca Sarajeva, te 32 km od najbližeg međunarodnog aerodroma, što ovu lokaciju čini iznimno atraktivnom.

 

Predstavljajući projekat, direktor i vlasnik firme Legend d.o.o. Mladen Lučić, i glavni investitor, kazao je da su se odlučili za jednu od najvećih investicija na Jahorini te da su zajedno sa Institutom UNIS iz Istočnog Sarajeva projektirali "Snježnu dolinu" po svim modernim svjetskim standardima.

 

mladen-lucic


Pojasnio je i da prvu fazu projekta čini izgradnja apartmanskog, a drugu hotelsko-apartmanskog dijela kompleksa.


- U hotelsko-apartmanskom dijelu predvidjeli smo sve prateće sadržaje, kao što su wellnes centar,  sala za sastanke, konferencijske sale, dječje igraonice... Ono što ove apartmane razlikuje od drugih je urađena infrastruktura, veliki broj podzemnih i nadzemnih garaža, kao i okolina netaknute prirode, blizina žičare na samo 30 metara, moderne skijaške staze urađene po svim evropskim standardima, sistemi za vještačko osnježivanje, rasvjeta te svi prateći sadržaji koji će služiti gostima i posjetiocima - rekao je Lučić te naglasio:


- Zasigurno, "Snježna dolina" će krasiti olimpijsku ljepoticu Jahorinu, Grad Istočno Sarajevo i pružati usluge svim našim budućim korisnicima.


Govoreći o završetku radova, Lučić je kazao da je planirano da prva faza od sedam lamela i 210 apartmana bude gotova do kraja 2021. godine.


- Čim se završi skijaška sezona, krećemo sa građevinskim aktivnostima, izgradnjom hotela i ostalog  sadržaja - pojasnio je.

 

snjezna-dolina-resort-1

 

Predsjednik Nadzornog odbora OC Jahorina Nedeljko Elek smatra da je ovo najbolji primjer dobre saradnje javnog preduzeća, lokalne zajednice i privatnih investitora.
 


- Važno je da je država spremna da uradi infrastrukturu, već su urađeni pristupni putevi, staze, riješeno je i vještačko osnježivanje, a nakon toga dolaze investitori. Ne, naravno, sami po sebi, ali se javlja znatno veća zainteresiranost za investiranje - rekao je Elek.
 

Dodao je i da se pored "Snježne doline" na Jahorini grade još dva resorta, koja će se prostirati na ukupno 60.000 kvadrata,

 

- Time se ne može pohvaliti nijedna općina u državi. A sve to rezultira i novim radnim mjestima, ali je važno i da se uporedo sa svim razvojnim projektima ulaže i u edukovanje kadra - dodao je Elek.

 

nedeljko-elek


Atraktivnost kompleksa "Snježna dolina" dodatno upotpunjava izuzetna lokacija, a već su u toku i radovi na instalaciji nove žičare koja će se nalaziti uz same apartmane.


Na 30.000 kvadratnih metara bit će i 200 parking mjesta, 250 apartmana i 400 soba.

 

Uz  brojne druge projekte koji su pokrenuti i realizovani prethodnih godina ili su u planu, projekat "Snježna dolina" još je jedna potvrda Jahorine kao  planine sa najvećim turističkim, ali i investicionim usponom u BiH, sa najviše iskoristive površine za skijanje.

 

snjezna-dolina-press2

 

Svi oni koji žele uživati u idiličnim zimskim danima, okruženi planinskom ljepotom, i zainteresovani su za kupovinu apartmana u kompleksu Snježna dolina Resort mogu kontaktirari agente agencije "Stanpromet" u BiH na +387 62 850 850 ili na [email protected], kao i agente agencije "Nekretnine Obradović" u Srbiji na +381 63 867 35 60.

 

Kako će izgledati luksuzni kompleks Snježna dolina Resort u konačnici, pogledajte u našoj fotogaleriji, a više detalja sa današnje press konferencije te kako se gradi ovo apartmansko naselje, saznajte u priloženom videu...

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook