POBJEDNIK KONKURSA

Fotoreporter iz Sarajeva Ivan Šebalj dobitnik nagrade 'Tomislav Trojak' za sportsku fotografiju godine

Sport12.02.21, 20:13h

Fotoreporter iz Sarajeva Ivan Šebalj dobitnik nagrade 'Tomislav Trojak' za sportsku fotografiju godine
Izbor sportske fotografije godine organizira Udruženje građana „Centar kreativnih aktivnosti“ iz Tuzle u partnerstvu s Ministarstvom kulture, sporta i mladih TK i BKC-om

 


Fotoreporter iz Sarajeva Ivan Šebalj pobjednik je Izbora za sportsku fotografiju godine „Tomislav Trojak“, manifestacije koja je održana večeras u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli.


Ova manifestacija tradicionalno se organizira u BKC-u, a Šebalj je četvrti pobjednik konkursa za najbolju sportsku fotografiju, koja nosi naziv po uglednom tuzlanskom fotoreporteru Tomislavu Trojaku.


Izbor sportske fotografije godine organizira Udruženje građana „Centar kreativnih aktivnosti“ iz Tuzle u partnerstvu s Ministarstvom kulture, sporta i mladih TK i BKC-om.

 

Na konkurs za najbolju fotografiju godine prijavilo se 27 autora iz cijele Bosne i Hercegovine s oko 50 fotografija, koje su nastale na sportskim borilištima u 2020. godini. Predsjednik Udruženja građana Centar kreativnih aktivnosti, Nedim Salaharević, izjavio je za Fenu je zadovoljan odzivom autora na ovaj konkurs.


-Autori su inicirali jednim dijelom ovaj događaj, raspitujući se da li će biti održan i u vrijeme pandemije COVID-om 19. Nama je to dalo podstrek da i ove godine, u ovim teškim okolnostima održimo Izbor za najbolju sportsku fotografiju godine u BiH, kazao je Salaharević.

 

ivan-sebalj-fotoreporter-nagrada2


Mišljenja je da je žiri bio na teškom zadatku kao i prilikom dosadašnjih izbora, jer je vladala velika konkurencija, autori su slali po 2 ili tri fotografije. Nadamo se da će nam izbor dati snagu i za naredne, da proširimo ovaj konkurs na regionalni dio, poručio je Salaharević.


Prema ocjenama stručnog žirija, drugo mjesto ovog konkursa pripalo je Jasminu Hadžiću iz Zenice, a treće njegovom sugrađaninu Draženku Jurišiću.


Dosadašnji dobitnici nagrade "Tomislav Trojak" su Denis Ruvić iz Sarajeva (2017. godine), Aleksandar Čavić, iz Banja Luke (2018.) i Jelena Đurđević iz Banja Luke (2019.).


Kolektivna izložba pristiglih radova će biti izložena do 17. februara 2021. godine u Galeriji BKC-a u Tuzli.


(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!