BASKET TURNIR - POMOĆ DJECI BEZ RODITELJA

Novo iznenađenje sprema se u 'Bosanskim piramidama': Ovog ljeta u Visoko stižu NBA zvijezde iz regiona

Sport09.02.21, 20:57h

Novo iznenađenje sprema se u 'Bosanskim piramidama': Ovog ljeta u Visoko stižu NBA zvijezde iz regiona
„Piramid basket“ turnir bi bio izrazito humanitarnog karaktera i bio bi posvećen djeci bez roditelja

 


Visoko postaje arheološko, naučno, turističko, sportsko i volontersko čudo. U Fondaciji „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ pripremaju novo iznenađenje koje bi trebalo postati regionalna senzacija u godinama koje dolaze.


Naime, u toku je priprema za izgradnju basket igrališta po standardima FIBA 3x3 - Svjetske košarkaške organizacije u kompleksu Ravne u Visokom. Riječ je o sportu koji postaje jedan od najpopularnijih i najdinamičnijih u svijetu i koji bi trebao postati olimpijski sport na igrama 2024. Ideja je da prvi turnir na ovom terenu u Visokom bude organizovan u augustu 2021. godine. Fondacija je dobila potporu novog gradonačelnika Visokog Mirze Ganića kome je prvom izložena ova ideja. Uz Grad Visoko, pokrovitelj će biti i Vlada ZDK, saopšteno je iz Fondacije.


Očekuje se da u Visoko dođu neki od najboljih NBA igrača iz regiona, sadašnjih i prošlih. Planiraju se obaviti razgovori s Divcem, Teletovićem, Teodosićem, Musom, a preostaje da se kasnije kontaktiraju i Jokić, Nurkić, Dončić, Vučević, Bogdanović, Rađa, Kukoč i drugi.

 

osmanagic-i-teletovic-2


Kako se navodi u saopštenju, „Piramid basket“ turnir bi bio izrazito humanitarnog karaktera i bio bi posvećen djeci bez roditelja. Prve godine bi Fondacija i vodeći regionalni sportisti dali podršku djeci iz domova iz Sarajeva i Banje Luke, sljedeće iz Beograda i Novog Sada, nakon toga Zagreba i Splita, zatim Podgorice, Ljubljane...


Ne zaboravimo, ova djeca nemaju ono što je najvažnije u životu - roditeljsku ljubav. Ovako će im, barem na jedan dan, svoju pažnju posvetiti najbolji sportisti - poručuju iz Fondacije.


Termin za održavanje turnira je 10. i 11. august 2021., a Fondacija započinje pregovore s potencijalnim sponzorima ovog izvanrednog događaja.


Očekuje se da će vodeći košarkaši za sobom privući najbolje fudbalere, tenisere, atletičare, a nakon toga i glumce, muzičare i druge javne osobe. Cilj je da Visoko postane vodeća turistička destinacija na jugu Evrope.


(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još