Video/ Australian Open

Pozlilo nekadašnjoj najboljoj teniserki svijeta: Neću reći šta mi je, pravila treba mijenjati

Sport09.02.21, 10:35h

Pozlilo nekadašnjoj najboljoj teniserki svijeta: Neću reći šta mi je, pravila treba mijenjati
Dvostruka pobjednica iz Melbournea tokom meča imala je mnogo problema, a tokom drugog seta tražila je medicinsku pomoć

 

Viktorija Azarenka (31), nekadašnja osvajačica Australian Opena, ispala je u prvom kolu prvog Grand Slama ove sezone.

 

Nekadašnja najbolja teniserka svijeta poražena je sa 0:2 od Jessice Pegule.

 

Dvostruka pobjednica iz Melbournea tokom meča imala je mnogo problema, a tokom drugog seta tražila je medicinsku pomoć. Ovaj put vrućina nije bila problem, jer temperatura nije prelazila 27 stepeni.

 

- Jeste li imali nekih zdravstvenih problema prije meča? Što se dogodilo u drugom setu? Izgledalo je kao da imate problema s disanjem - upitali su Azarenku na konferenciji za medije.

 

- Ne znam zašto ispitujete o zdravlju igrača. Sve će to izaći na internetu i ljudi će govoriti i suditi po tome - odgovorila je Bjeloruskinja pa nastavila u istom tonu:

 

- Stvarno ne razumijem zašto uopće postoji pravilo da morate iznijeti medicinski razlog kad ste bolesni, povrijeđeni ili šta već. Mislim da bi to trebalo promijeniti osim ako sami igrači žele govoriti o tome, onda je to u redu. Ne bi smjela biti obaveza govoriti o zdravstvenim problemima, čak i zakonski liječnici ne smiju otkrivati nikakve informacije. Mislim da bi se pravila trebala mijenjati.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!