Prilikom potvrđivanja Vlade 'četvorke'

Mirza Čelik glasao mimo stava Kluba SDA! Hoće li ga isključiti iz stranke kao Čamparu?

Front05.01.21, 18:40h

Mirza Čelik glasao mimo stava Kluba SDA! Hoće li ga isključiti iz stranke kao Čamparu?
Podsjetimo se da je kao opravdanje za isključenje Aljoše Čampare iz Stranke demokratske akcije korištena činjenica da je stavio potpis na zahtjev za smjenu Vlade, tako da bi prema ustaljenoj praksi SDA koju koristi prilikom obračunavanja sa neistomišljenicima ovo moglo biti znakovito

 

Sa 23 glasa ZA, 6 protiv i 6 suzdržanih glasova imenovana je nova Vlada Kantona Sarajevo.

 

Ono što je posebno interesantno jeste da je zastupnik SDA Mirza Čelik, donedavni predsjedavajući Skupštine bio suzdržan prilikom glasanja, te na taj način nije ispoštovao odluku Kluba.

 

Podsjetimo se da je kao opravdanje za isključenje Aljoše Čampare iz Stranke demokratske akcije korištena činjenica da je stavio potpis na zahtjev za smjenu Vlade, tako da bi prema ustaljenoj praksi SDA koju koristi prilikom obračunavanja sa neistomišljenicima ovo moglo biti znakovito.

 

Današnje obraćanje Čelika na sjednici Skupštine u kojem je rekao da se ograđuje od svih nedoličnih nastupa zastupnika, makar bili i iz njegovog kluba, te da je svojim nepojavljivanjem na prethodnim sjednicama htio da ukaže da određene stvari u stranci ne funkcionišu i da stvari ne treba gurati pod tepih, naišlo je na brzu rekaciju medija Stranke demokratske akcije koji je odmah osuo paljbu po Čeliku.

 

Glasanje suprotno stavu Kluba sigurno će samo produbiti ovaj sukob.

 

Ostaje da pratimo razvoj događaja.

 

(Pressmedia.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 37

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još