Nakon povratka Ismeta Gavrankapetanovića na Medicinu

Šta se dešavalo na sastanku koji je sazvala Sebija Izetbegović: Dekanesa Čavaljuga brutalno izvrijeđena, zatražena njena ostavka?!

Hronika23.12.20, 17:27h

Šta se dešavalo na sastanku koji je sazvala Sebija Izetbegović: Dekanesa Čavaljuga brutalno izvrijeđena, zatražena njena ostavka?!
Učesnici sastanka tvrde da je sve bilo mučno i ponižavajuće gledati

 

Dekanesa Medicinskog fakulteta u Sarajevu prof. dr. Semra Čavaljuga vratila je, po nalogu suda, u nastavni proces prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića. Ova odluka naljutila je direktoricu KCUS-a Sebiju Izetbegović koja je, sve do jučer, bila u izvrsnim odnosima s Čavaljugom, piše pressmedia.ba.

 

Istog dana kada je prof. dr. Gavrankapetanović održao predavanje studentima, dekanesi Medicinskog fakulteta UNSA stigao je zahtjev za sazivanjem hitne sjednice šefova katedri Medicinskog fakulteta UNSA, a koji je prva potpisala Sebija Izetbegović.

 

Sastanak je održan jučer i trajao je do kasnih sati, a kako pressmedia.ba saznaje Izetbegović se prepala reakcija javnosti pa je odustala od direktne diskusije o Gavrankapetanoviću.

 

Svoju ljutnju, koju je kanalisala i kroz podanike uposlene ne KCUS-u, usmjerila je na Čavaljugu od koje je izravno traženo da podnese ostavku. Vidno zaprepaštena načinom izlaganja, Čavaljuga je kolegama kazala kako to ne namjerava učiniti.

 

Prema pisanju portala pressmedia.ba, takav stav dočekan je salvom uvreda, a dekanesi je između ostalog rečeno da je imala samo četiri glasa za izbor na mjesto dekanese među kojima je i njen vlastiti glas. Učesnici sastanka tvrde da je sve bilo mučno i ponižavajuće gledati.

 

Čavaljuga, da li zbog šoka ili zbog straha od Sebije Izetbegović, nije se naročito energično branila, ali isto tako nije ni reagovala u stilu Enre Suljić, odnosno podanički, piše pressmedia.ba.

 

Raport je ranije objavio kako je Sebija Izetbegović sastanak započela riječima: “Deset dana me nema i vi odmah napravite s*anje”.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 114

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još