POGLED IZ HRVATSKE NAKON REVOLTA IZ BIH

Sarajevo pada u nesvijest i dalje će padati, jer Milanović se tek zagrijava... Neka se Bošnjaci ne zanose!

Front15.12.20, 21:01h

Sarajevo pada u nesvijest i dalje će padati, jer Milanović se tek zagrijava... Neka se Bošnjaci ne zanose!
Mesić je i sada jedini političar koji se u Zagrebu želi na kavi naći s Komšićem. E, Mesića i sličnih više nema u hrvatskoj službenoj politici pa je nastupila strava u službenom Sarajevu zbog Milanovićevih nelakiranih stavova

 


Izvor: Večernji list
Piše: Davor Ivanković


Vrh hrvatske politike u sve međudržavne i ostale pregovore o punoj primjeni ili eventualnom “redizajnu” Daytonskog sporazuma o BiH ulazi s potpuno usuglašenim stavovima. Štogod tzv. međunarodna zajednica gurala kao novo rješenje za BiH, Hrvatska će jedinstveno stajati uz svoj narod u BiH.


Da će biti tako, vidljivo je iz potpore predsjednika Sabora Gorana Jandrokovića hrvatskom predsjedniku nakon što je izložen bujici kleveta bošnjačke politike, kao i iz vijesti da su Zoran Milanović i Andrej Plenković dogovorili vođenje zajedničke politike u potpori borbi za ravnopravnost BiH Hrvata. Bošnjački političari, uključujući i političara koji je, što se Hrvatske tiče, u statusu zrakopraznog prostora, Željka Komšića, sada padaju u nesvijest jer im je neki predsjednik Hrvatske otvoreno poručio istinu o statusu tamošnjih Hrvata te da su stavovi o BiH kao građanskoj državi samo snovi. 


Neka se ne zanose da će bilo kakve strateške odluke o ičemu biti donošene bez suglasja triju konstitutivnih naroda, i to nije nikakav srednji vijek i bez toga nema građanske države, Milanovićeve su riječi od kojih su u vrhu bošnjačke politike prokuhali.


A sve je tako lijepo bilo dok su hrvatski predsjednici i premijeri bili podijeljeni oko BiH. Stipe Mesić 10 je godina vodio politiku gotovo odmazde prema političkoj strukturi bh. Hrvata, poručivao im da rješenje problema potraže u Sarajevu, ne u Zagrebu, što i jest rezultiralo da su Bošnjaci počeli Hrvatima birati člana Predsjedništva BiH. Mesić je i sada jedini političar koji se u Zagrebu želi na kavi naći s Komšićem.


E, Mesića i sličnih više nema u hrvatskoj službenoj politici pa je nastupila strava u službenom Sarajevu zbog Milanovićevih nelakiranih stavova. Koliko ga mi u Hrvatskoj poznajemo, on se tu tek zagrijava. Pa dokle god će Hrvati u BiH biti izopćeni iz odlučivanja i u bolesnoj poziciji da im većinski Bošnjaci biraju člana Predsjedništva, vrh bošnjačke politike može računati da će zbog Zagreba opet “padati u nesvijest”.


Jer u Zagrebu sada svi dijele stav kako u BiH postoje problemi o kojima se ne smije šutjeti, da su Hrvati nezadovoljni te da se to može riješiti samo pregovorima triju naroda. A ne kozmetikom, dakle da se dominaciju Bošnjaka nad Hrvatima u Federaciji prikazuje tekovinom “građanske države”.

 

(Večernji/DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 301

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još