Premijer liga BiH

Sarajevo bez poraza i nakon gostovanja kod Veleža

Sport28.11.20, 17:10h

Sarajevo bez poraza i nakon gostovanja kod Veleža
Nakon Tatarovog isključena Velež je došao do daha, preuzeo posjed lopte, ali do kraja utakmice ni na jednoj strani nismo više vidjeli ozbiljniju priliku

 

U derbiju 16. kola nogometne Premijer lige BiH Velež i Sarajevo odigrali su u Mostaru utakmicu bez golova.

 

Gostujući nogometaši kontrolirali su igru većim dijelom prvog poluvremena, stvorili su nekoliko izglednih situacija pred golom Veleža, a dvije najveće propustili su Haris Handžić i Matthias Fanimo.

 

U 35. minuti Benjamin Tatar svojim pasom iz igre je izbacio kompletnu Veležovu obranu, a Handžić je u situaciji jedan na jedan s domaćim vratarem s desetak metara pogodio vratnicu.

 

U pretposljednjoj minuti prvog poluvremena, nakon udarca iz kuta, Fanimo je šutirao i pogodio gredu.

 

I u nastavku gledali smo otprilike isti omjer snaga sve do 64. minute kada je isključen Tatar. Nogometaš Sarajeva je u svega dvije minute napravio dva prekršaja za dva žuta kartona te je prije vremena završio utakmicu.

 

Nakon Tatarovog isključena Velež je došao do daha, preuzeo posjed lopte, ali do kraja utakmice ni na jednoj strani nismo više vidjeli ozbiljniju priliku.

 

Utakmica je tako završila početnim rezultatom 0:0 i podjelom bodova nakon koje je Sarajevo i dalje na vrhu ljestvice Premijer lige BiH s 38 bodova, pet više od drugog Željezničara i devet više od treće Zrinjskog.

 

Velež je šesti s 24 boda, koliko ima i peti Široki Brijeg uz utakmicu manje.


(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!