VIDEO/ NAKON PORAZA SDA NA LOKALNIM IZBORIMA

Bakir Izetbegović odgovorio na pitanje hoće li se njegova supruga povući iz politike: 'Jako je opterećena poslom i koronom...'

Front25.11.20, 19:06h

Bakir Izetbegović odgovorio na pitanje hoće li se njegova supruga povući iz politike: 'Jako je opterećena poslom i koronom...'
Komentirajući suprugu Sebiju Izetbegović i njen politički angažman, Bakir Izetbegović je, između ostalog, kazao je da je ona ostvarila izvanredan rezultat u politici

 

 

 

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović gostovao je večeras na BHT-u gdje je otvoreno govorio o tome da li će se njegova supruga Sebija Izetbegović povući iz politike, ali i o brutalnom porazu SDA na ovogodišnjim izborima te o drugim aktuelnim temama.


- Beograd i Zagreb u BiH imaju petu kolonu, rekao je u emisiji BHT1 uživo Izetbegović.


Rekao je i da mu je drago što jučer nije bio na online sastanku s veleposlanicima zemalja Vijeća sigurnosti UN-a.


Kako je naveo, poslao je pismo veleposlanicima iako nije bio na sastanku. A dodao je kako je “pala prašina” na priču o Radovanu Karadžiću i negiranju genocida, što je SDA ponovno aktualizirala kroz posljednjih godinu dana.


Sastanak Čovića i Dodika s veleposlanicima ocijenio je “iščašenim” dodavši kako je takav sastanak “jako važan” jer je Dodik ostavio utisak na tamošnje veleposlanike.


Komentirao je i ponudu Dodika da Inzko i on skinu ploču s nazivom Radovna Karadžića sa studentskom doma.


- Dodik može okrenuti priču za 90 ili čak 180 stupnjeva - rekao je Izetbegović.


Čestitao je Dan državnosti kazavši kako će “normalne snage u BiH na kraju pobijediti”.


Prvi čovjek SDA se osvrnuo i na novoizabranog predsjednika Sjedinjenih Država kazavši kako je “Biden sudjelovao u zaustavljanju rata u BiH” i projektu Dayton te da će njemu “uvijek biti stalo do tog projekta”.


Podsjetio je kako su se njih dvojica sreli u Zagrebu prije pet godina, a kad je Biden čuo da je Bakir Alijin sin, “zadržao se s njim deset minuta u razgovoru mimo svih protokola”.


Na lokalnim izborima SDA, po njegovim riječima, nije doživjela “katastrofalan” nego “znakovit” poraz.


- SDA mora naći mlade ljude koji imaju odgovor na potrebe urbanih sredina - kazao je on. 


Komentirao je i Efenedića i njegovu pobjedu kazavši kako mu “nije bilo lako”.


- Moramo vidjeti što raditi, ne samo u Sarajevu, inače je SDA pobijedila u BiH, ali ne smijemo se zavaravati time - kaže Izetbegović.


Govoreći o kandidatima Naroda i pravde od kojih je SDA izgubila, Izetbegović je istaknuo kako je to sve “proizvod SDA”.


- Dobro je za SDA da se na vrijeme dobije šamar, hladan, leden tuš koji smo dobili u Sarajevu će nas probuditi. Mi smo jaki, mi ćemo to kompenzirati - dodao je Izetbegović.


Kazao je kako SDA mora braniti zemlju i da ne može to uraditi sama.


- Naša ruka će biti pružena prema građanskim strankama, prema ljevičarskim strankama, strankama koje su nastale od SDA, mirit ćemo se s tim ljudima kako bi branili BiH - istaknuo je prvi čovjek SDA.


Komentirajući suprugu Sebiju Izetbegović i njen politički angažman, kazao je da je to “njena stvar” dodavši da je ona ostvarila izvanredan rezultat u politici.


- Ona je među onima koji su najbolji rezultat postigli… Jako je opterećena poslom i koronom, ona radi sedam dana u tjednu, na njoj je što će odlučiti - kazao je Izetbegović.


Više detalja saznajte ovdje ili u priloženom videu...

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 72

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još