na sarajevskom aerodromu hapšenja

Krijumčario migrante pa izgubio kontrolu i vozilom sletio s puta: Vozač pobjegao, policija u autu zatekla...

Hronika23.10.20, 12:55h

Krijumčario migrante pa izgubio kontrolu i vozilom sletio s puta: Vozač pobjegao, policija u autu zatekla...
Migrante je krijumčario vozač Renaulta na kojem su bile nepripadajuće bh. registarske oznake. Prilikom pokušaja zaustavljanja vozač se oglušio o naredbe policijskih službenika te izgubio kontrolu nad vozilom i sletio s puta

 


Krijumčar migranata vozilom sletio s puta


Pripadnici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Sjeverozapad Gradiška Granične policije BiH, 23. oktobra 2020. godine, spriječili su krijumčarenje četiri osobe afroazijskog porijekla na području Bosanske Krupe.


Migrante je krijumčario vozač Renaulta na kojem su bile nepripadajuće bh. registarske oznake. Prilikom pokušaja zaustavljanja vozač se oglušio o naredbe policijskih službenika te izgubio kontrolu nad vozilom i sletio s puta. Pri tome, vozač je i pobjegao, a na licu mjesta zatečene su četiri osobe afroazijskog porijekla, dvije žene i dva muškarca, koji su izjavili da dolaze iz Afganistana.

 

O događaju su obaviješteni tužilac Tužilaštva BiH i službenici Policijske stanice Bosanska Krupa. U toku je daljnji rad na ovom slučaju i pronalasku počinioca krivičnog djela.


Na području Posušja zaplijenjeno 6 050 kutija cigareta


Pripadnici Jedinice granične policije Gorica, 22. oktobra 2020. godine, spriječili su nezakonit promet  6 050 kutija različitih vrsta cigareta bez akciznih markica. Cigarete su otkrivene prilikom granične kontrole vozila Kia, bh. nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području Posušja. Vozilom je upravljala A.D. (1995.), državljanka BiH.


O događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, prema čijoj su naredbi cigarete privremeno oduzete. Tržišna vrijednost  cigareta se procjenjuje više od 20 000 KM. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „nedozvoljen promet akciznih proizvoda“, protiv osumnjičene bit će dostavljen izvještaj Tužilaštvu BiH.

 

cigarete-oduzete


Na sarajevskom aerodromu četiri osobe lišene slobode


Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo, 22. oktobra 2020. godine, lišili su slobode četiri osobe na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.
Naime, na letu iz Istanbula lišen je slobode J.V. (1999.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuju Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) zbog krivičnog djela „protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama“ i Federalna uprava policije zbog krivičnog djela „terorizam“. Državljanin BiH je predat službenicima SIPA-e na daljnje postupanje.


Također, na letu iz Istanbula lišeni su slobode R.I. (1985.) i T.D. (1982.), državljani Gruzije. Provjerama je utvrđeno da je za njima Federalna uprava policije raspisala potragu zbog krivičnog djela „falsificiranje isprave“. Predati su službenicima FUP-a.


Na letu iz Beča lišen je slobode S.L. (1962.) jer ga potražuje Općinski sud u Banovićima zbog krivičnog djela „teška krađa“. Bh. državljanin je predat službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!