VIKEND U SARAJEVU

Odigrano 3. juniorsko prvensto BiH u golfu, takmičilo se 15 juniora i juniorki iz svih bh. klubova

Sport05.10.20, 10:48h

Odigrano 3. juniorsko prvensto BiH u golfu, takmičilo se 15 juniora i juniorki iz svih bh. klubova
U subotu, 3. oktobra, za najmlađe golfere i golferke organizovano je i malo takmmičenje u patanju te su se nakon toga svi učesnici družili u golf klubu sa starijim golferima

 


 

 

Tokom proteklog vikenda na sarajevskom golf terenu odigrano je 3. juniorsko prvensto BiH u golfu, a učešće je uzelo petnaest juniora i juniorki iz svih bh. golf klubova.


U prelijepoj sportskoj, ali i razdraganoj dječijoj atmosferi nakon dva dana igre, najbolje rezultate u kategoriji juniorki postigle su Zana Mujanović, Ema Šabanović, Nirvana Karabajić  sve tri članice golf kluba Krivaja.


U kategoriji juniora najbolji su bili, Tarik Đerzić, Tarik Mujanović, Anur Selmanagić, Kan Bizović, Dal Smajić.

 

golf-juniori-2


U subotu, 3. oktobra, za najmlađe golfere i golferke organizovano je i malo takmmičenje u patanju te su se nakon toga svi učesnici družili u golf klubu sa starijim golferima.


Nagrade svim učesnicima je uručio predjsjednik Golf saveza BiH Jasmin Selmanagić, koji nije krio oduševljenje prije svega poonašanjem maldih golfera i golferki, ali i postignutim rezultatima.


Istakao je da ga raduje sve veći interes među mladima za ovaj prelijepi sport i izrazio nadu da će se ova ekspanzija nastaviti i u narednom periodu širom Bosne i Hercegovine.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad9


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!