Online sjednica u toku

Čampara traži nabavku kamera koje će policajci nositi na uniformi: Za korupciju je potrebno dvoje

Front28.09.20, 11:45h

Čampara traži nabavku kamera koje će policajci nositi na uniformi: Za korupciju je potrebno dvoje
Doprinjet će se većoj zaštiti policijskih službenika, obzirom da neće biti opterećeni eventualnim lažnim i neoosnovanim prijavama za korumptivne aktivnosti, rekao Čampara

 

Nakon što su zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo po hitnom postupku usvojili prijedlge izmjena zakona o policijskim službenicima i o unutrašnjim poslovima Kantona Sarajevo, te nakon usvajanja dnevnog reda, počeo je zastupnički sat na kojem zastupnici imaju priliku postaviti pitanja i inicijative.

 

Zastupnik Aljoša Čampara (SDA) uputio je inicijativu da se izvrši prioritetna nabavka opreme za snimanje policijskih službenika, a koja će se nalaziti na policijskoj uniformi.

 

- Obzirom da je dosta prijava građana nekorektnog ponašanja pojedinih policajcaca, posebno saobraćajne, dobivanjem ovih kamera, poboljšat će se stanje u policiji. Doprinjet će se većoj zaštiti policijskih službenika, obzirom da neće biti opterećeni eventualnim lažnim i neosnovanim prijavama za koruptivne aktivnosti te će i građani koji eventualno nude mito biti procesuirani. Za korupciju je potrebno dvoje. Sa korupcijom u policiji je neophodno boriti se svim snagama te bi se usvajanjem ove inicijative postiglo niz pozitivnih efekata i dopinijelo u rješavanju korupcije - rekao je Čampara.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još