Večeras na stadionu 'Bilino polje'

Bajević odabrao početni sastav, veliki broj promjena u odnosu na meč s Italijom

Sport07.09.20, 20:38h

Bajević odabrao početni sastav, veliki broj promjena u odnosu na meč s Italijom
Susret u Zenici počinje u 20 sati i 45 minuta, a sudit će ga turski arbitar Cüneyt Çakır

 

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević objavio je početni sastav ekipe koja će se večeras na stadionu "Bilino polje" suprotstaviti selekciji Poljske u drugom kolu Lige nacija.

 

Bajević je iznenadio sa spiskom, s obzirom na to da je u odnosu na susret s Italijom izmijenio skoro cijeli tim, a u početnom sastavu nema ni kapitena Edina Džeke.

 

Tako će na golu umjesto Ibrahima Šehića biti Asim Begović, dok je u odbrambenoj liniji, u odnosu na susretz prije dva dana, jedino Saničanin starter. Ćivić će susret započeti umjesto Kolašinca, Kvržić umjesto Cipetića, dok će na stiperskoj poziciji biti još Bičakić umjesto Šunjića.

 

U veznoj liniji svoje mjesto u odnosu na meč s Italijom zadržao je jedino Hadžiahmetović, dok je umjesto Cimirota u prvih 11 Bešić, a tu je i Hajradinović. Kapiten Džeko večeras nije u početnom sastavu kao ni Višća, a Bajević je uvrstio Koljića kojem će drutvo u napadu praviti Gojak i Hodžić.

 

Sastav reprezentacije BiH: Begović, Ćivić, Saničanin, Bičakčić, Kvržić, Hadžiahmetović, Bešić, Hajradinović, Gojak, Hodžić, Koljić.

 

Za Poljsku će igrati: Fabianski,  Glik, Bednarek, Kedziora, Rybus, Krychowiak, Goralski, Grosicki, Zielinski, Jozwiak, Milik.

 

Susret u Zenici počinje u 20 sati i 45 minuta, a sudit će ga turski arbitar Cüneyt Çakır.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!