ISKUSTVA PACIJENATA

'Kosa mi je (o)padala u masnim grudicama': Evo još novih simptoma Covid-19, ali i novih posljedica...

Lifestyle07.08.20, 18:54h

'Kosa mi je (o)padala u masnim grudicama': Evo još novih simptoma Covid-19, ali i novih posljedica...
U istraživanju je navedeno 98 simptoma, uključujući manje poznate poteškoće poput debljanja, začepljenih ušiju, suhih očiju i osipa, koji se ne pojavljuju na službenom popisu CDC simptoma COVID-19

 

 

Gubitak kose može biti nuspojava koronavirusa, pokazuje nedavno istraživanje nad osobama koje su imale dugoročne simptome COVID-19.


Doktorica Natalie Lambert s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Indiani provela je istraživanje zajedno sa Survivor Corpsom, neprofitnim pokretom koji ima za cilj educirati osobe koje su preživjele COVID-19 i povezati ih s resursima za oporavak, penosi N1


Osnivačica Survivor Corps-a Diana Berrent objavila je, javlja CBS News, istraživanje na Facebook stranici grupe, tražeći članove koji su preboljeli COVID-19 da podijele s drugima koje su simptome iskusili. Lista simptoma ankete temeljila se na početnom istraživanju COVID-19, koje su proveli Lambert i dr. Wendy Chung s Medicinskog centra Sveučilišta Irving u Kolumbiji.


Lambert je prikupila i analizirala preko 1500 odgovora. Ispitanici su bili ljudi koji pate od dugotrajnih simptoma COVID-19. Napominje da se njihovo izvješće temelji na iskustvima koja su podijelili pacijenti i da nije recenzirano znanstveno istraživanje.


Istraživači su otkrili kako je znatno više osoba koje pate od dugotrajnih simptoma COVID-19 nego što je to navedeno na službenim stranicama CDC-a.


Najčešći simptomi


Najčešći simptom je umor, zatim bol u mišićima te otežano isanje. Mnogi su također izvijestili da je COVID-19 uzrokovao i poteškoće s koncentracijom ili pamćenjem.


Više od 400 pacijenata prijavilo je i gubitak kose.

 

"Treba obratiti pažnju na simptome koje su ovi pacijenti imali na dodatnim dijelovima tijela, uključujući mozak, cijelo tijelo, zglobove, kosu, kožu i oči", naveli su istraživači u priopćenju za javnost.


U istraživanju je navedeno 98 simptoma, uključujući manje poznate poteškoće poput debljanja, začepljenih ušiju, suhih očiju i osipa, koji se ne pojavljuju na službenom popisu CDC simptoma COVID-19, piše CBS.


Mnogi članovi Facebook grupe Survivor Corps objavili su da se nakon borbe sa COVID-19 bore i s gubitkom kose.


U srpnju je jedna žena objavila da joj je, otkad joj je u ožujku dijagnosticiran COVID-19, kosa padala u "masnim grudicama!"


"Moja kosa je toliko tanka i izgleda kao da ovom kraju nije bilo vidljivo", napisala je.

 

 

(N1/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!