'Vrlo opasne poruke vlasti u RS'

SDA: Skandalozne najave ministra Alena Šeranića da će deportovati državljane FBiH

Front28.03.20, 18:50h

SDA: Skandalozne najave ministra Alena Šeranića da će deportovati državljane FBiH
uznemirujuća je činjenica da je većina u NSRS odbacila zaključke kojima smo tražili da NSRS decidno obaveže Vladu da vanredno stanje ne koristi za ograničavanje slobode kretanja preko međuentitetske linije, prvenstveno kada je u pitanju dostavljanje humanitarne pomoći povratničkim naseljima, saopćeno je iz SDA

 

Odluka skupštinske većine u Republici Srpskoj da odbije sva četiri zaključka kluba "Zajedno za BiH" stvara opravdanu sumnju u namjere vlasti entiteta RS vezano za uvođenje vanrednog stanja, kazali su u saopćenju iz SDA.

 

SDA smatra da je potrebno, u skladu sa Ustavom, ubrzati procedure donošenja odluka vezanih za stanje krize uzrokovano pandemijom korona virusa, te naši zastupnici principijelno nisu protiv uvođenja vanrednog stanja.

 

"Ipak, uznemirujuća je činjenica da je većina u NSRS odbacila zaključke kojima smo tražili da NSRS decidno obaveže Vladu da vanredno stanje ne koristi za ograničavanje slobode kretanja preko međuentitetske linije, prvenstveno kada je u pitanju dostavljanje humanitarne pomoći povratničkim naseljima", istaknuli su i dodali:

 

"S obzirom na ranije najave mogućeg uspostavljanja kontrolnih punktova MUP-a RS na međuentitetskoj liniji, kao i skandalozne najave ministra zdravstva Alena Šeranića da će deportovati državljane FBiH – odbacivanje navedenih zaključaka predstavlja vrlo opasnu poruku vlasti entiteta RS".

 

Zbog svega navedenog, ističu da će njihovi delegati u Klubu Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a glasat protiv odluke o vanrednom stanju.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 45

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još