Premijer Conte povukao novi drastičan potez

Rigorozne mjere: U Italiji se zatvaraju sve prodavnice, osim prehrambenih i apoteka

Hronika12.03.20, 08:48h

Rigorozne mjere: U Italiji se zatvaraju sve prodavnice, osim prehrambenih i apoteka
Ova rigoroznija ograničenja u svakodnevnom žživotu predstavljaju najnoviji napor vlade da se odgovori na sve ozbiljnije stanje sa koronavirusom

 

Italijanski premijer Giuseppe Conte najavio je da će sve prodavnice u Italiji biti zatvorene osim apoteka i prodavnica hrane kako bi se spriječilo širenje koronavirusa.

 

Italijanski premijer je zahvalio svojim sugrađanima, jer sarađuju i pridržavaju se ograničenja i restrikcija bez koje su u utorak stupile na snagu.

 

Međutim, Conte je jučer na svom Facebook nalogu napisao da Italija "...mora da preduzme dalje korake" i naredi zatvaranje svih trgovinskih radnji osim apoteka, prodavnica hrane i drugih esencijalnih artikala", prenosi AP.

 

Ova rigoroznija ograničenja u svakodnevnom žživotu predstavljaju najnoviji napor vlade da se odgovori na sve ozbiljnije stanje sa koronavirusom.

 

Broj oboljelih u Italiji je za tri sedmice sa tri porastao na 12.462 slučaja.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!