NAKON AFERE 'ASIM', STIŽE OLUJA

Čampara najavljuje haos u SDA: Sarajlić mora biti smijenjen, Hasanspahić i Hadžihafizbegović ne smiju biti ministri!

Front01.03.20, 18:17h

Čampara najavljuje haos u SDA: Sarajlić mora biti smijenjen, Hasanspahić i Hadžihafizbegović ne smiju biti ministri!
Čekalo se ovih dana ko će se prvi oglasiti od stranačkih članova koji su se našli u drugom taboru, suprotno od Izetbegovića i njegovih odanih saradnika. I oglasio se prvi - Aljoša Čampara, član Predsjedništva SDA, na svom Facebook profilu najavio je oluju..

 

 

Počelo je... Iako su istureni članovi SDA, uključujući i lidera stranke Bakira Izetbegovića, pokušali da realitiviziraju odjek skandala koji je u javnosti izbio nakon objavljivanja tajno snimljenog razgovora Asima Sarajlića o 'kupovini glasova', ali i drugim malverzacijama unutar stranke i javnih ustanova, te čitavu priču prebace na sumnju u istinitost snimka, čini se da to baš i neće proći tako.

 

Čekalo se ovih dana ko će se prvi oglasiti od stranačkih članova koji su se našli u drugom taboru, suprotno od Izetbegovića i njegovih odanih saradnika. I oglasio se prvi - Aljoša Čampara, član Predsjedništva SDA, na svom Facebook profilu najavio je oluju...     

 

Dragi građani - u posljednja dva dana svjedočimo brojnim dešavanjima vezanim za kompromitirajući snimak koji je objavio načelnik Semir Efendić.


Moram reći da se apsolutno ograđujem od svega što se čuje u nevedenom snimku. Ovo nije sistem vrijednosti u kojem želim učestvovati i živjeti.


Mišljenja sam da SDA hitno mora uraditi slijedeće
:

1. Predsjednik kadrovske komisije mora hitno biti smijenjen.


2. Mora se hitno uvesti povjereništvo u KO SDA Sarajevo jer je proces izbora u potpunosti kompromitovan. Akteri snimka su pokazali javnosti da su imali ovjerene glasačke listiće na osnovu čega su izveli tzv „bugarski voz“.


3. Dva ministra predložena za Vladu KS, a koja se pominju u snimku, ne mogu biti ministri jer se predstavljaju kao dužnici pojedincu tj. onome koji sebe predstavlja „prvim do Bakira“ i koji tvrdi da ministri moraju raditi po njegovom nalogu. Ministri postoje da bi radili za dobrobit građana, a ne da bi bili „sluge“ pojedincima.


4. Stranka demokratske akcije treba da uputi izvinjenje građanima i pošalje jasnu poruku da će očistiti svoje redove od ovakvih i sličnih pojedinaca.


Iskreno se nadam i vjerujem da će rukovodstvo SDA, radi budućnosti naše djece, imat hrabrosti da donese ispravne i pametne odluke. Domovina se brani i poštenjem i čašću!


Ukoliko to ne uradi, bojim se da odlazimo u bezdan iz kojeg se teško možemo vratiti na tračnice.


Sretan 1. mart Dan Nezavisnosti Bosne i Hercegovine! - poručio je na kraju svog posta Čampara. 

 

Šta će se dalje dešavati u "temeljnoj stranci kod Bošnjaka", javnost će sa znatiželjom pratiti narednih dana. No, jedno je sigurno - niti će biti mirno, niti će se ova afera zgurati pod tepih!

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 69

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još