ŠOKANTNA IZJAVA LIDERA SDA

Bakir Izetbegović nakon skandala: 'I taj čovjek što je tražio za svoju suprugu... namjerno došao da snima, pa to nije uredu...'

Front01.03.20, 10:29h

Bakir Izetbegović nakon skandala: 'I taj čovjek što je tražio za svoju suprugu... namjerno došao da snima, pa to nije uredu...'
Da li je ovo pokušaj da se suština skandala izokrene i čitava priča prebaci na problem "nedozvoljenog snimanja"?!

 

 

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović komentirao je za pojedine medije skandalozni snimak koji je podigao prašinu u ovoj stranci, ali i u cijeloj Bosni i Hercegovini.


- Sve ćemo to preispitati, svi će snositi sankcije zbog ovoga. Neće ovo ostati nedorečeno i nedovršeno. Dakle, kompletan proces ćemo ispitati. Mislim da integritet procesa nije doveden u pitanje s lobiranjem, ali i to ćemo ispitati - rekao je Izetbegović, aludirajući na izbor predsjednika Kantonalnog odbora SDA.


Izetbegović tvrdi da je iznenađen ovim događajem, ali da je ipak bio upoznat, kako navodi, s "pretjerivanjem u podjelama i previše ostrašćenosti".


- Pa i taj čovjek koji je to tražio za svoju suprugu, koji je namjerno došao da snima te stvari, to nije uredu. Sve je to trebalo ranije prijaviti rukovodstvu SDA - rekao je Izetbegović.


Zanimljivo je da su ovu izjavu predsjednika SDA prenijeli jutros samo određeni bh. mediji, ne navodeći kada je i za koga Izetbegović ovo rekao.

 

Da li je ovo pokušaj da se suština skandala izokrene i čitava priča prebaci na problem "nedozvoljenog snimanja"?!

 

No, za očekivati je, ipak, da se danas i tokom narednih dana Stranka demokratske akcije i njen lider konkretnije i glasnije oglase o više nego očitim malverzacijama u svojim redovima, kao i o potezima koji će (i da li će) shodno tome biti učinjeni.
 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 106

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još