Hoće li se usaglasiti?

Bez bošnjačkih predstavnika: Lideri stranaka iz RS-a na sastanku uoči posebne sjednice parlamenta

Front17.02.20, 13:06h

Bez bošnjačkih predstavnika: Lideri stranaka iz RS-a na sastanku uoči posebne sjednice parlamenta
Konsultativni sastanaku sazvao je predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović

U Banjoj Luci je u toku konsultativni sastanak lidera političkih partija iz RS-a uoči posebne sjednice Narodne skupštine RS-a, na kojoj će biti razmatrana informacija u vezi s, kako je navedeno, "antidejtonskim djelovanjem" Ustavnog suda BiH.

 

Na konsultativnom sastanaku, koji je sazvao predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović, učestvuje i entitetska predsjednica Željka Cvijanović, na čiji zahtjev je zakazana posebna sjednica parlamenta. Čubrilović je na sastanak pozvao predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, predsjednika SDS-a Mirka Šarovića, predsjednika PDP-a Branislava Borenovića, predsjednika SP-a Petra Đokića, v.d. predsjednika DNS-a Nenada Nešića, predsjednika NDP-a Dragana Čavića i predsjednika Ujedinjene Srpske Nenada Stevandića.

 

Nisu pozvani bošnjački predstavnici u entitetskom parlamentu.

 

Ranije je saopćeno da je Čubrilović pozvao lidere političkih stranaka koji su na sastanku kod predsjednice RS-a jednoglasno podržali zaključke kojima su se saglasili da predstavnici iz RS-a u institucijama BiH obustave svoj rad u odlučivanju, po bilo kom pitanju iz nadležnosti organa BiH, sve dok se ne usvoji zakon o Ustavnom sudu BiH u čijem sastavu neće biti stranih sudija.

 

(FENA/jk)Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!