RS ZA INVESTICIJE NAJGORA U REGIONU

Šarović: Dodik najavljuje velika investiciona ulaganja, sve je to jeftin populizam i kopiranje Srbije!

Front19.01.20, 16:04h

Šarović: Dodik najavljuje velika investiciona ulaganja, sve je to jeftin populizam i kopiranje Srbije!
U korupciji zarobljena Republika Srpska, nažalost danas je nesposobna za iole ozbiljniji investicioni plan. U ovom trenutku, Vlada Republike Srpske se može samo dalje kreditno zaduživati, ali i to zaduživanje ima svoje ograničene limite - naglašava Šarović

 

 

Predsjednik Srpske demokratske stranke (RS) Mirko Šarović ističe da najava člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o velikom investicionom ulaganju u Republiku Srpsku, u naredne tri godine, potpuno nerealan i neostvariv plan, i da je riječ o čistom populizmu i jeftinom kopiranju investicionog plana Srbije.


- To je ustvari jeftini pokušaj kopiranja petogodišnjeg plana investiranja Republike Srbije, isključivo zbog priče koju biračima žele plasirati u ovoj, izbornoj godini, bez bilo kavih realnih procjena, utemeljena i argumenata. Ovako, u korupciji zarobljena Republika Srpska, nažalost danas je nesposobna za iole ozbiljniji investicioni plan. U ovom trenutku, Vlada Republike Srpske se može samo dalje kreditno zaduživati, ali i to zaduživanje ima svoje ograničene limite - naglašava Šarović.


S druge strane, ističe Šarović, zbog pogrešno vođene investicione politike i zbog nažalost, opšte loše percepcije o Republici Srpskoj kao investicionoj destinaciji, a koja je stvorena u zadnjih desetak godina,  Republika Srpska nije atraktivna za ulaganja posebno kada su u pitanju direktne investicije.


- Svi pokazatelji pokazuju da smo u tom smislu najgori u regionu, a time najgori i u Evropi - saopćeno je iz SDS-a.


Šarović navodi da tako pokazatelji u 2018. godini govore da od „ukupnih stranih investicija u cijeloj BiH na Republiku Srpsku otpada svega 10 posto ili nevjerovatno mizernih 48 miliona KM, a slični su pokazatelji i u ostalim proteklim godinama“.


-Kako onda da se sada nadamo i vjerujemo u nekakav navodni „investicioni bunt i procvat zemlje, pita Šarović i naglašava da je za Republiku Srpsku i narod najvažnije radikalno mijenjati politiku i ukupan investicioni ambijent, kako bi se stvorili osnovni, ključni uslovi za istinski ekonomski razvoj i napredak.

 

(FENA/ad)

 

 Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!