BURNA DEBATA PRED KAMERAMA

Sa RTL-a otkrili ko je tražio da se prekine duel Kolinde i Milanovića: Čija je savjetnica upala u režiju?

Front31.12.19, 18:16h

Sa RTL-a otkrili ko je tražio da se prekine duel Kolinde i Milanovića: Čija je savjetnica upala u režiju?
RTL je profesionalno organizirao i proveo debatu, omogućio kandidatima da sami postavljaju pitanja, dopustio teme koje su sami otvorili i smatra da su time ispoštovana profesionalna načela novinarske struke

 


Zbog medijskih upita i izjava iz oba stožera predsjedničkih kandidata o tome tko je tijekom RTL Duela zatražio preskakanje zadnje tematske cjeline i završetak emisije, RTL je jutros poslao priopćenje u kojem je objasnio detalje sinoćnje debate.


"Završetak debate zatražila je savjetnica predsjednice Republike, gospođa Renata Margaretić Urlić, koja je na RTL došla zajedno s članovima njezinog izbornog stožera. Ona je, tijekom emisije, ušla u režiju i zatražila da se 'zbog produljenog trajanja i umora predsjednice, debata završi'. Na upit urednice emisije je li to službeni stav stožera, gospođa Margaretić Urlić je odgovorila da 'dolazi u ime stožera'.


Voditelji RTL Duela taj su zahtjev prenijeli predsjedničkim kandidatima Kolindi Grabar Kitarović i Zoranu Milanoviću, ali im i ponudili mogućnost nastavka debate, na što su oni javno pristali", prenosi Jutarnji.hr.


"RTL je profesionalno organizirao i proveo debatu, omogućio kandidatima da sami postavljaju pitanja, dopustio teme koje su sami otvorili i smatra da su time ispoštovana profesionalna načela novinarske struke.


Oba stožera ranije su se složila da emisija može potrajati duže od predviđenih 90 minuta", navodi se u poslanom prioćenju.


A kako je ta debata izgledala, čitajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još