Prema podacima Agencije za statistiku BiH

Skočile cijene u BiH: Najviše poskupjele režije, a najmanje...

Biznis Klub27.11.19, 15:21h

Skočile cijene u BiH: Najviše poskupjele režije, a najmanje...
Prema podacima Agencije za statistiku BiH, u oktobru u odnosu na prethodni mjesec, hrana i bezalkoholna pića u prosjeku su bili skuplji za 0,1 posto, za koliko su bili skuplji i zdravstvo, komunikacije, obrazovanje, te restorani i hoteli

 

Cijene proizvoda i usluga za ličnu potrošnju u BiH mjerene indeksom potrošačkih cijena, u oktobru su odnosu na septembar ove godine u prosjeku zabilježile rast za 0,8 posto.

 

Prema podacima Agencije za statistiku BiH, u oktobru u odnosu na prethodni mjesec, hrana i bezalkoholna pića u prosjeku su bili skuplji za 0,1 posto, za koliko su bili skuplji i zdravstvo, komunikacije, obrazovanje, te restorani i hoteli, dok su odjeća i obuća poskupjeli za 1,8 posto, a stanovanje, voda, električna energija, plin i drugi energenti za 4,9 posto.

 

U prosjeku su namještaj i kućanski uređaji bili jeftiniji za 0,3 posto, prijevoz, te rekreacija i kultura za 0,2 posto, a ostala dobara i usluge za 0,1 posto.  

 

Nivo cijena u oktobru ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine, viši je za 0,1 posto.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!