Vrijednost veća od 4 miliona KM

Detalji akcije SIPA-e u Hercegovini: Nađeno oko 500 kilograma skanka

Hronika24.10.19, 11:34h

Detalji akcije SIPA-e u Hercegovini: Nađeno oko 500 kilograma skanka
Tužilaštvo BiH sa partnerskim agencijama nastavlja intenzivnu istragu sa ciljem procesuiranja osoba uključenih u međunarodne lance krijumčara opojnih droga

 

Tužilaštvo BiH saopćilo je detalje akcije "Tebra" u kojoj je u srijedu oduzeto pola tone opojne droge marihuana-skunk na području Gabela Polja u Čapljini. Lokacija na kojoj je pronađena opojna droga rezultat je ranijih istražnih aktivnosti Tužilaštva BiH.

 

Navedena zapljena velike količini opojne droge marihuana-skunk u okviru operacije kodnog naziva “Tebra”, nastavak je aktivnosti Tužilaštva BiH i partnerskih agencija za provođenje zakona na otkrivanju i razbijanju međunarodnih krijumčarskih lanaca, koji vrše krijumčarenje opojne droge sa područja Albanije, preko Crne Gore, u Bosnu i Hercegovinu, radi daljeg krijumčarenja prema R Hrvatskoj i drugim zemljama EU. Vrijednost zaplijenjene opojne droge na ilegalnom narko-tržištu u zemljama EU, dostiže iznos veći od 2 miliona eura. Ovo je jedna u nizu zapljena opojne droge marihuana-skunk u količinama od više stotina kilograma, koje su realizirane u proteklih nešto više od godinu dana", saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

 

Tužilaštvo BiH sa partnerskim agencijama nastavlja intenzivnu istragu sa ciljem procesuiranja osoba uključenih u međunarodne lance krijumčara opojnih droga.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!