Otac joj optužen za izvlačenje desetina miliona maraka iz BiH

Nakon Pramoda, u BiH stigla Shristi: Mittalova kćerka nova predsjednica Nadzornog odbora GIKIL-a

Hronika10.10.19, 11:34h

Nakon Pramoda, u BiH stigla Shristi: Mittalova kćerka nova predsjednica Nadzornog odbora GIKIL-a
Shristi je 32-godišnja kćerka Pramoda Mittala, koji je optužen da je iz BiH izvukao desetine miliona KM. Nakon što je uplatio kauciju da se brani sa slobode, napustio je BiH krajem jula ove godine

 

Nakon što je održana Skupština društva Global Ispat Koksne Industrije d.o.o. Lukavac (GIKIL) na kojoj su izabrani novi članovi Nadzornog odbora, jučer je održana i konstituirajuća sjednica tog tijela na kojoj je za predsjednicu jednoglasno izabrana Shristi Mittal.

 

Novi sastav Nadzornog odbora imenovao je i novog generalnog direktora kompanije, tako da će tu funkciju u narednom periodu obavljati Vibhuti Verma, inženjer proizvodnje sa više od 27 godina radnog iskustva u upravljanju lancima snabdijevanja, prodaji i planiranju, upravljanju nabavom i marketingom, uključujući uvoz i izvoz, kao i proizvodnju.

 

Nadzorni odbor na čelu s predsjednicom Shristi Mittal i članovima Ivanom Vukšićem, Edinom Hodžićem, Ivanom Bunozom i Matom Pavkovićem, te Uprava društva ostaju opredijeljeni za zajedničku borbu za očuvanje radnih mjesta i redovne isplate plata i ostalih naknada radnicima, kao i za unapređenje proizvodnje, te nastavak poboljšanja u oblasti zaštite okoliša i sigurnosti okruženja, kako za radnike tako i za širu društvenu zajednicu, saopćeno je iz GIKIL-a, javila je Fena.

 

Inače, Shristi je 32-godišnja kćerka Pramoda Mittala, koji je optužen da je iz BiH izvukao desetine miliona KM. Nakon što je uplatio kauciju da se brani sa slobode, napustio je BiH krajem jula ove godine.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!