narod i pravda poziva institucije da ispitaju kriminal

Ispitajte Begu Gutića, on ima informacije iz prve ruke o 'izvlačenju' milionskih iznosa iz Direkcija za ceste TK!

Front07.10.19, 09:21h

Ispitajte Begu Gutića, on ima informacije iz prve ruke o 'izvlačenju' milionskih iznosa iz Direkcija za ceste TK!
„Pozivamo nadležna tužilaštva da istraže navode jer se radi o osobi koja svojom funkcijom u SDA i u Skupštini TK, gdje je sve donedavno bio šef Kluba zastupnika SDA, može imati informacije iz prve ruke

 

Iz Naroda i Pravde pozvali su nadležne policijsko-pravosudne institucije, prvenstveno nadležna tužilaštva, da ispitaju navode visokopozicioniranog člana SDA Bege Gutića o kriminalu i političkoj korupciji u režiji SDA na području Tuzlanskog kantona.


Iz Naroda i Pravde podsjećaju kako je Bego Gutić, drugi čovjek u SDA u Tuzlanskom kantonu, iznio uvjerljive argumente o milionskom kriminalu u režiji SDA u ovom kantonu. Prema Gutićevim navodima, visokopozicionirani članovi SDA, koriste Direkciju za ceste TK za „izvlačenje“ budžetskih sredstava u milionskim iznosima.


„Pozivamo nadležna tužilaštva da istraže navode jer se radi o osobi koja svojom funkcijom u SDA i u Skupštini TK, gdje je sve donedavno bio šef Kluba zastupnika SDA, može imati informacije iz prve ruke. Odluka Direkcije za ceste TK da se, mimo svih procedura i zdrave logike, u jesen izdvoje dodatna sredstva od 800.000 KM za ljetno održavanje cesta, uz činjenicu da visoki funkcioneri SDA sasvim slučajno imaju firme koje se bave održavanje cesta, podsjećaju na uhodanu kriminalnu matricu u režiji SDA. Podsjećamo da su i u Kantonu Sarajevu početkom 2018. uhapšeni kadrovi SDA koji su obavljali najviše funkcije u Direkcije za ceste KS“, navodi se u saopćenju Naroda i Pravde.


Iz Naroda i Pravde ohrabruju Begu Gutića da ustraje u raskrinkavanju kriminalne matrice te pozivaju i samu SDA da se očituje o navodima svog visokopozicioniranog člana.


„Nadamo se da će SDA po prvi put smoći snage i poštenja i ispitati ove i slične navode o razgranatoj i sistematskoj korupciji u vlastitim redovima. Do sada smo, nažalost, imali priliku vidjeti da se SDA obračunavala isključivo sa onima koji su ovakve primjere korupcije detektirali, prijavljivali i nastojali u korijenu sasjeći. Pozivamo vrh SDA da konačno narod i narodni novac stavi ispred interesa tajkuna unutar stranke“, stoji u saopćenju Naroda i Pravde.


Na kraju saopćenja iz ove stranke podsjećaju da vlade formirane klasičnom trgovinom i kupovinom ruku narodnim novcem, kako je rađeno u Tuzlanskom kantonu i drugdje, najviše koštaju građane, najkraće traju i ostavljaju neuporedivo najveću štetu iza sebe.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još