Iskoristio emocionalnu nezrelost djevojčice

Policajac zavodio 13-godišnju školsku drugaricu njegove kćerke, sa njom imao spolne odnose

Hronika24.09.19, 08:36h

Policajac zavodio 13-godišnju školsku drugaricu njegove kćerke, sa njom imao spolne odnose
Optužnica ga tereti za krivično djelo obljuba nad djetetom mlađim od 14 godina

 

Više tužilaštvo u Valjevu podiglo je optužnicu protiv 42-godišnjeg policajca Vlajka Ž. zbog nedozvoljenih spolnih radnji nad 13-godišnjom djevojčicom, koja je školska drugarica njegove kćerke. 

 

Optužnica ga tereti za krivično djelo obljuba nad djetetom mlađim od 14 godina. 

 

Kako prenosi Kurir, tužilaštvo ga tereti da je od marta do sredine juna ove godine iskoristio emocionalnu nezrelost djevojčice koja se družila s njegovom kćerkom i stupio s njom u kontakt, a potom počinio nedozvoljene spolne radnje. 

 

- Policajac je iskoristio nezrelost djevojčice, preko kćerke, s kojom se družila u školi i van nje, približio se djevojčici i stekao njeno povjerenje. Osim toga, iskoristio je i to što je ona, koja je dijete razvedenih roditelja i živi s majkom, često bila sama u popodnevnim i večernjim satima jer joj je majka radila drugu smjenu. On je više puta dolazio po djevojčicu i svojim automobilom je vozio u okolna mjesta, gdje su imali seksualne odnose - navode izvori iz istrage. 

 

Djevojčica je, piše "Kurir", u istrazi potvrdila da je policajac nije prisiljavao na seksualne odnose. 

 

Vještačenjem je utvrđeno da je djevojčica fizički zrelija u odnosu na svoju generaciju, međutim, utvrđeno je da je emocionalno nezrela. 

 

Za krivično djelo koje se Vlajku Ž. stavlja na teret prijeti kazna zatvora od pet do 12 godina.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 23

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još