Kristina Ljevak odgovara na napade

Nikom ne smeta kada se film 'Tužitelj, branitelj, otac i sin' prikaže na TV1 i festivalu 'Modul Memorije', a smeta kada je na TVSA!

Mediji24.07.19, 15:12h

Nikom ne smeta kada se film 'Tužitelj, branitelj, otac i sin' prikaže na TV1 i festivalu 'Modul Memorije', a smeta kada je na TVSA!
Nakon zahtjeva Koordinacije boračkih udruženja Općine Novi Grad Sarajevo da podnese ostavku zbog emitiranja filma “Tužitelj, branitelj, otac i sin 11. jula na TVSA, u specijalnom cjelodnevnom programu posvećenom sjećanju na žrtve genocida, v.d. direktorice Televizije KS uputila je odgovor

 

V.d. direktorice Televizije Kantona Sarajevo Kristina Ljevak saopćila je danas kako je film “Tužitelj, branitelj, otac i sin” premijerno prikazan u okviru posljednjeg izdanja Modula Memorije te je nakon toga, a prije nego na TVSA, emitiran i u programu TV1. 

 

 - S obzirom na to da je Modul Memorije kreiran u namjeri čuvanja kulture pamćenja na genocid i agresiju, jasno je da se film koji vrijeđa žrtve genocida ili negira genocid najprije nije mogao naći u programu te značajne manifestacije – navodi Ljevak u reagiranju na zahtjev Koordinacije boračkih udruženja Općine Novi Grad Sarajevo da podnese ostavku zbog emitiranja navedenog filma 11. jula na TVSA u specijalnom cjelodnevnom programu posvećenom sjećanju na žrtve genocida. 

 

Ljevak je u prilogu dostavila i saopćenje direktora Internacionalnog pozorišnog festivala MESS i umjetničkog direktora Modula Memorije Nihada Kreševljakovića, u kojem objašnjava da je film „Tužitelj, branitelj, otac i sin“ bugarske i evropske rediteljice Iglike Trifonove nastao na temelju istinite priče o haškom suđenju zapovjedniku snaga vojske bosanskih Srba, a pod optužbom za zločin genocida počinjenog u Bosni.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još