Detalji akcije 'Unikat'

Policija 'ubrala' drogu deset dana prije dilera: Kako je pronađena jedna od najsavremenijih laboratorija u BiH?

Hronika16.07.19, 18:09h

Policija 'ubrala' drogu deset dana prije dilera: Kako je pronađena jedna od najsavremenijih laboratorija u BiH?
Navodeći inicijale uhapšenih, iz MUP-a RS napominju da je riječ o organizovanoj kriminalnoj grupi od međunarodnog značaja, čiji su članovi drogu prometovali ka zemljama Evropske unije, a oni su odranije poznati ne samo policiji Republike Srpske, nego i policijama u zemljama regiona

 

Iz dvije savremene laboratorije za proizvodnju droge na području Banjaluke policija je u akciji "Unikat" zaplijenila više od 900 trski skanka koji je trebalo da dozri za desetak dana i uhapsila Sanela Šeranića, Nenada Dragišića, Deana Đajića i Danijela Trninića.

 

Jedna od laboratorija, kako je potvrđeno, pronađena je u napuštenom objektu u Trnu. To je jedna od najvećih i najsavremenijih laboratorija koje su pronađene u posljednje vrijeme, a policija ju je juče demontirala i vagala "usjev" od 900-1.000 komada ove genetski modifikovane marihuane.

 

Navodeći inicijale uhapšenih, iz MUP-a RS napominju da je riječ o organizovanoj kriminalnoj grupi od međunarodnog značaja, čiji su članovi drogu prometovali ka zemljama Evropske unije, a oni su odranije poznati ne samo policiji Republike Srpske, nego i policijama u zemljama regiona. Kako saznaju nezavisne, Dragišić i Šeranić imaju podebeo "međunarodni dosije" i poznati su odranije policiji u ovom dijelu Evrope, a Šeranić je navodno bio vođa ove kriminalne grupe.

 

Na lokalitetu koji je on koristio u Banjaluci, kako saznaju Nezavisne, pronađena je manja laboratorija, a prilikom pretresa kod Šeranića su pronađeni automatska puška, manja količina eksploziva, kao i određena količina falsifikovanih dokumenata.

 

Drugi objekat u kojem je pronađena velika savremena laboratorija, kako nezvanično saznaju Nezavisne, u vlasništvu je Banjalučanina Ljubiše - Buce Kragulja, a riječ je o velikoj napuštenoj hali u Trnu i zasad ne postoji njegova povezanost sa licima koja su osumnjičena da su izvršila krivično djelo. Kragulj nije bio raspoložen za komentar na ovu temu, navodeći da je hala bila iznajmljena.

 

Protiv uhapšenih će biti podneseni izvještaji o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljena proizvodnja i promet droge, dok će Šeraniću na teret biti stavljena još dva krivična djela: nedozvoljen promet oružja i minsko-eksplozivnih sredstava i falsifikovanje.

 

Akciju su izveli pripadnici Uprave za organizovani kriminalitet MUP-a RS, uz asistenciju PU Banjaluka i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

 

(Nezavisne.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!