Porastao vodostaj

U Tuzli oštećen most između Filozofskog fakulteta i zgrade Gradske uprave: Jala nosi veliku količinu krutog otpada

Hronika02.06.19, 12:36h

U Tuzli oštećen most između Filozofskog fakulteta i zgrade Gradske uprave: Jala nosi veliku količinu krutog otpada
Imajući u vidu da trenutno nije moguće utvrditi o kojem stepenu oštećenja mosta se radi, Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica je, u saradnji sa MUP-om Tuzlanskog kantona, izvršila obustavu kolskog i pješačkog saobraćaja preko tog mosta

 

Od večernjih sati u petak i tokom cijelog jučerašnjeg dana porastao je vodostaj svih vodotoka na području grada Tuzle.

 

Na mostu preko rijeke Jale na transverzalnoj saobraćajnici u ulici ZAVNOBiH-a, odnosno mostu između Filozofskog fakulteta i zgrade Gradske uprave, nivo vode je bio za oko 50 cm iznad kote donje ivice betonske konstrukcije mosta. U toku dostizanja navedenog vršnog nivoa Jala je nosila veliku količinu krutog otpada, višemetarskih debala i drugog materijala.

 

Nakon djelimičnog opadanja vodostaja primijećeno je oštećenje na uzvodnom glavnom betonskom nosaču mosta, na način da su vidljive dvije kose pukotine, kao i oštećenja završne obrade nosača.

 

Imajući u vidu da trenutno nije moguće utvrditi o kojem stepenu oštećenja mosta se radi, Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica je, u saradnji sa MUP-om Tuzlanskog kantona, izvršila obustavu kolskog i pješačkog saobraćaja preko tog mosta.

 

Shodno trenutnim vremenskim uslovima i prognozi vremena za narednih nekoliko dana, saobraćaj preko tog mosta će biti zatvoren minimalno sedam dana, odnosno do sticanja uslova za pregled i utvrđivanje stanja konstrukcije mosta.

 

Nakon pregleda i utvrđivanja stepena oštećenja, donijeće se odluka o narednim aktivnostima o čemu će javnost biti blagovremeno informisana, navodi se u saopćenju Gradske uprave Tuzla.

 

(FENA/md)

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!