KAD NA MORE KRENEM JA

Na Jadranu cijene već lete u nebo: Ljetovanje u Hrvatskoj skuplje od luksuznih destinacija u Španiji, Turskoj, Cipru...

Hronika14.04.19, 10:17h

Na Jadranu cijene već lete u nebo: Ljetovanje u Hrvatskoj skuplje od luksuznih destinacija u Španiji, Turskoj, Cipru...
Napuhane cijene, dio su jadranskog folklora, ali za šefa Hrvatske udruge turizma Veljka Ostojića istina o cijenama ipak ima više lica

 


 

Prema istraživanju koje je proveo britanski The Sun sedmodnevni odmor u Zadru ispada skuplji nego u Paphosu na Cipru, Marmarisu u Turskoj, na Mallorci i Costi del Sol u Španjolskoj te bugarskom ljetovalištu Sunny Beach, piše u nedjelju Večernji list. 

 

Usporedba je, navode, pokazala i kako si je Hrvatska jedina uz Tursku priuštila i dizanje cijena. 

 

"Odmor u Turskoj ove je godine tražena roba i za 4,6-postotni rast troškova u Marmarisu nema se što reći. Hrvatska pak dijeli sudbinu većine mediteranskih zemalja koje se bore s padom potražnje u odnosu na lani i zbog toga spuštaju cijene i dvadesetak posto pa zadarsko poskupljenje od 12,7 posto itekako bode oči", navodi dnevnik. 

 

Napuhane cijene, dio su jadranskog folklora, ali za šefa Hrvatske udruge turizma Veljka Ostojića istina o cijenama ipak ima više lica. 


"Svaka usporedba s konkurencijom dobra je da nam pokaže kontekst tržišta na kojem svi zajedno radimo. Iako se mi s konkurencijom ne bismo trebali boriti cijenama, već kvalitetom, koja onda dopušta nešto više cijene, ne smijemo si dopustiti da percepcija Hrvatske bude da smo preskupi. Ono čega moramo svi biti svjesni jest da imamo najveći PDV na Mediteranu i da u tim uvjetima imamo jako ograničen manevarski prostor kod određivanja cijena", kazao je za Večernji direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić, prenosi Hina.


(FENA/ad)Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još